İstanbul Opera Festivali 1 Temmuz'da kapılarını açıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Opera Festivali 1 Temmuzda kapılarını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 17:33

Geçtiğimiz sene ilki düzenlenen İstanbul Uluslararası Opera Festivali, 2. senesinde de yine zengin programıyla Temmuz ayında operayı izleyicileriyle buluşturuyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye’nin ilk ve tek opera festivali, bu sene 1- 21 Temmuz 2011 tarihlerinde İstanbul’un tarihi mekanlarında, 19 gösteri ile sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Münih Gartnerplatztheater ve Badisches Staatstheater Karlsruhe gibi dünyanın en önemli ve prestijli sanat kurumları festivalde konuk topluluk olarak operanın en güzel örneklerini sahneleyecekler.

Operalar, Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı, Aya İrini, Haliç Kongre Merkezi, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Festivalin açılışı 1 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda, rejisörlüğünü Yekta Kara’nın yaptığı ve İstanbul Devlet Opera ve Balesinin sunduğu ''Fatih Sultan Mehmet'' adlı opera ile yapılacak.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!