Babalar Günü'nü 'Baba'larla kutladık

Güncelleme Tarihi:

Babalar Gününü Babalarla kutladık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2011 11:15

Rock müziğin en ‘baba’ isimleri, Babalar Günü’nde İstanbul’daydı. Iron Maiden, Slipknot, Alice Cooper, In Flames ve Mastodon, Maçka Küçükçiftlik Park’ta düzenlenen Sonisphere Festival’de sahneye çıktı.

Haberin Devamı

Avrupa şehirlerini gezen rock festivali Sonisphere Festival, ülkemizde ikinci kez düzenlendi. Maçka Küçükçiftlik Park’taki festival, rock ve heavy metal müziğin efsaneleri Iron Maiden, Slipknot, Alice Cooper, In Flames ve Mastodon’u ağırladı. Biletleri günler öncesinden tükenen festivale yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Günün ilk performansı Mastodon’dan geldi. Ardından sahneye In Flames çıktı. Rastalı saçlarını kestiren grubun vokalisti Anders Friden, son albümden seslendirdiği şarkılarla kulakların pasını sildi.

Iron Maiden konserinde, grupla özdeşleşen Eddie adlı maskot da sahnedeki yerini aldı. Gecenin sonunda sahneden ayrılan grup, yoğun istek üzerine bis’e çıkarak “The Number of the Beast”, “Hallowed be Thy Name” ve “Running Free” ile konseri noktaladı.

Haberin Devamı

TÜRK BAYRAĞIYLA SAHNEYE ÇIKTI

Festivalin unutulmaz anlarından biri de Alice Cooper’ın sahneye Türk bayrağıyla çıkmasıydı. Cooper’ın “School’s Out” şarkısının arasında Pink Floyd’un “Another Brick in the Wall” şarkısını seslendirmesi, akıllara Serdar Ortaç’ı getirdi.

BÜYÜK MEKAN LAZIM

Alice Cooper ve Slipknot’ın ardından sahneyi, hayranlarının hasretle beklediği efsane grup Iron Maiden devraldı. Dünyanın sayılı canlı performans gruplarından olan Iron Maiden, 1998 yılından sonra asıl kadrosuyla ilk kez geldiği Türkiye’de unutulmayacak bir şova imza attı. İngiliz grup, iki saat süren konserde “The Final Frontier”, “El Dorado”, “2 Minutes to Midnight”, “The Talisman”, “Coming Home”, “Dance of Death” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Bir an olsun yerinde durmayan solist Bruce Dickinson, sahne şovuna seyirciyi de dahil etti. “Bu gece biletler tükendi. Bir dahaki gelişimizde buranın iki katı büyüklüğünde bir mekâna ihtiyacımız olacak” diyen Dickinson, “Bizi dışarıda bedava dinleyenlere de merhaba diyelim” sözleriyle de hayranlarını güldürdü.

TÜRK HAPİSHANESİ

“Blood Brothers” (Kan Kardeşler) şarkısını seslendirmeden önce “Birçok İslam ülkesinde binlerce Iron Maiden hayranı var. Lübnan, İran, Irak’ta da hayranlarımız var. Suriye’de bile zor günler geçiren hayranlarımız var. Kadın, erkek, ikisinin arası, Müslüman, Hıristiyan, Musevi fark etmiyor” diyen Dickinson, “Running Free” şarkısının sözlerini de “Spent the night in a Turkish jail” (geceyi bir Türk hapishanesinde geçirdim) şeklinde değiştirdi

Haberin Devamı

PAUL GRAY'İ ANDILAR

Grammy ödüllü grup Slipknot konserde, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden kurucu üyeleri ve bas’çı Paul Gray’i andı. Maskeleri ve şovlarıyla unutulmaz bir konsere imza atan grup üyeleri, kostümü ve maskesini seyirci karşısına çıkardıkları Paul Gray için mini bir konuşma da yaptı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!