İşte Sezen Aksu'nun gideceği Bolluca

Güncelleme Tarihi:

İşte Sezen Aksunun gideceği Bolluca
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2011 11:16

90’lı yıllardı.

Ne vakit kafam atsa, işte güçte canım sıkılsa, duvarlar üstüme üstüme gelse, gazetede şefe gider, “Ben Bolluca’ya gidiyorum. Hani çocuk köyü var ya, bakalım ne durumda” der, tüyerdim.

Haberin Devamı

ÇOCUKKÖYÜ'NE YARDIM İÇİN: http://www.koruncuk.org/

Ohhh…

Cıvıltıya, yeşile, umuda saklanıştı o. Her patırtıyı arkamda bırakıp huzura ererdim.

Duydum ki Sezen de inceden inceye aynı hesabın peşinde.

/images/100/0x0/55eb5c44f018fbb8f8bc20cf
“Toplarım tası tarağı, gider yerleşirim Bolluca’ya” diyor, baksanıza.

Yapar mı yapar.

“Neresi bu Sezen’in Boluca’sı?” diyen olursa diye iki satırla hatırlatayım istedim.

Bir kere yeşilin, taze filizin, çocuk sesinin harmanlandığı bir yer Bolluca. Adından da anlaşılacağı gibi sevgi bol, sarıp sarmalama gani.

Tam adres soranlara”, “Arnavutköy’ün Bolluca Köyü” derim. Zaten “Çocuk Köyü” demenize gerek de yok, şen şakrak çocuk seslerini izleseniz bulursunuz. (Açık adresi: Koca Yusuf Cd. No: 118 Bolluca Gaziosmanpaşa, İstanbul)

Ne mi var orada?

Haberin Devamı

Bakın bu çok önemli: Orada hayat var.

SEZEN'İN BEBEK HALİ 

/images/100/0x0/55eb5c44f018fbb8f8bc20d1
Kolu kanadı kırık çocuklara sunulan hayat hem de; öyle böyle değil yani…

0-6 yaş arası kimsesiz veya yarı yetim, ruhen ve bedenen özürlü olmayan, yardıma muhtaç çocuklar koruma altına alınıyor, imkânlar ölçüsünde. Ve bu çocuklar hayatlarını kendi başlarına sürdürebilecek duruma gelinceye kadar (yüksek tahsil dahil) Bolluca Çocukköyü’nde yaşıyorlar.

Kaç çocuk mu yaşıyor Bolluca’da?

Eh, şimdilik Sezen’i saymazsak 120.

Bolluca’da 12 müstakil evde yardıma muhtaç sekizer çocuk barınıyor. Ayrıca 2 gençlik evi de var. Her evin sorumlu annesi var. Yani evler öyle yatakhane modeli değil, tam bir aile düzeni sağlanmış durumda.

Zaten köyün kurulduğu arazi Sabri Akın tarafından bağışlandığında Avusturya merkezli SOS Uluslar arası Çocuk Köyleri Kurumu’nun desteğiyle inşa edilmişti Bolluca.

Çocuklar Bolluca Çocukköyü İlköğretimokulu’nda ve yöredeki okullarda okuyorlar; orta okul çağı ve üzerindeki çocuklar yaz tatilinde 2 ay konfeksiyon, laboratuvar, kuaför ve benzeri yerlerde çırak olarak çalışıyorlar. Köyde, ergenlik çağına gelen erkek çocuklar 24 kişi kapasiteli gençlik evlerinde 6 ‘şar kişilik dairelerde yaşıyorlar ve hayata atılana kadar gençlik evinde kalabiliyorlar. Kız çocuklar ise büyüdükten sonra “teyze evlerinde” kalıyorlar. Köyde aile evi ve gençlik evlerinin yanı sıra misafirhane, teknisyenevi, kütüphane, oyunparkı, spor sahası gibi tesisler yer alıyor.

Şimdi hak verdiniz mi Sezen’e.

Haberin Devamı

Tası tarağı toplayıp Bolluca’ya yerleşse, şaşırır mısınız?

Aşağıda bir link var, tıklayın. Online bağış yapma imkânı da var, kaçırmayın.

http://www.koruncuk.org/

BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ'NDEN KARELER / Foto Galeri

ÇOCUKKÖYÜ NEDİR?

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMCV), adından da anlaşılacağı gibi korunmaya muhtaç çocukları himayesine alıp yetişkin oluncaya kadar hayata hazırlayan bir vakıf.

Bugüne kadar yaklaşık 300 kimsesiz ya da korunmaya muhtaç çocuğu kanatları altına alan vakıf çocuklara sağlıklı bir aile yaşamı sunuyor.

Bolluca Çocukköyü 4 temel öğeden oluşuyor. 0-6 yaş arası çocuklar müstakil "Aile Evleri"nde yaşıyor, 6 yaşı geçen çocuklar Gençlik Evi'nde yaşamlarına devam ediyor sonra yavaş yavaş hayata adım atan gençler yarı bağımsız yaşam evlerine geçiyor. Gençler meslek sahibi olduktan sonra yurttan bir kaç arkadaş bir araya gelerek kiraladıkları evde yaşıyor.

Haberin Devamı

MUHTEŞEM YÜZYIL'DAN BOLLUCA'YA BÜYÜK DESTEK

12 HANELİ ÇOCUKKÖYÜ

12 evden oluşan Bolluca Çocukköyü'nde çocuklar sosyal aktivitelere katılıyor, spor yapıyor, karne hediyelerini alıyor. Sanatçıların da destek verdiği Koruncuklar için geçtiğimiz günlerde Muhteşem Yüzyıl dizisinin giysileri satılarak elde edilen gelir buraya bağışlanmıştı.

BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ'NDE NELER VAR?

1992 yılında 52 bin m2'lik arazi üzerinde hizmete açılan, Çocukköyü, İstanbul Arnavutköy İlçesi, Bolluca Köyü sınırları içinde yer almaktadır. 120 çocuk kapasiteli Bolluca Çocuk Köyü'nde ise bunlar var;

10 aile evi,
1 Kız, Gençlik Evi,
1 Erkek Gençlik Evi,
İdari ve Sosyal Hizmet Binası,
Müdür Evi,
Çocuk Yuvası,
Kütüphane,
Soğuk Hava ve Erzak Deposu,
Oyun Parkı ve
Spor Sahaları gibi tesislerden oluşmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!