Sanatçıların yeni sokağı

Güncelleme Tarihi:

Sanatçıların yeni sokağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 12:44

Dünyada 'Sanatçılar Sokağı' denildiğinde ilk akla gelenler arasında bulunan, Rusya’nın başkenti Moskova’daki ’Arbat Sokağı’nın bir benzeri Ankara’nın Altındağ İlçesi Hamamönü Mahallesi’nde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Altındağ İlçe Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin ortak projesiyle, Hamamönü’nde 18 asırlık tarihi binalar restore edilerek ’Sanat Sokağı’na dönüştürüldü.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener’in imzaladığı protokol kapsamında, Hamamönü’nde mülkiyeti Hacettepe Üniversitesi’ne ait arazi üzerinde bulunan tescilli Ankara evleri, ’Sanat Merkezi’ olarak kulanılmak üzere restore edildi. Bu evler sanat evi, atölye ve sergi salonu olarak kullanılmak üzere Ankaralı sanatçılara tahsis edilmeye başlandı.

Sanatçıların yeni sokağı

ANKARALI SANATÇILAR SANAT ÜRETECEK

Protokol gereğince oluşturulan ’Sanat Sokağı’nda Ankara’nın her yanından gelen sanatçılar atayölerde sanat çalışmalarını yapacak, yeteneklerini burada sergileyecek. Finansman ve uygulaması Altındağ Belediyesi tarafından karşılanan ve bir yıl içerisinde restorasyonu tamalanan 18 eski Ankara evinin bulunduğu sokakta yayalar için nostaljik düzenlemer de yapıldı.

Haberin Devamı

18 ESKİ ANKARA EVİ SANAT ATÖLYESİ VE SERGİ SALONU OLDU

Sanat atölyesi ve sergi salonuna dönüştürülen 18 eski Ankara evinde, proje kapsamında Türk el sanatları eğitimi, üretimi, sergilenmesi ve satışı gerçekleştirilecek. El sanatları merkezi, toplantı ve açık hava sineması gösterimleri için kültür merkezi ile kurs ve derneklerin çalışmaları sonucu elde edilen sanat ürünlerninin satılacağı yarı kapalı mekanlardan oluşan sokağın, Rusya’da bulunan dünyaca ünlü ’Arbat Sokağı’nın bir benzeri olacağı belirtildi. Ressamlardan Orhan Köse ve Bekir Er, "Şu an Hamamönü’nde bulunan Sanat Sokağı’nda 25 atölye ve 100’e yakın sanatçıçı, 4 aydır sanat çalışmalarını sürdürüyorlar. Amacımız, Altındağ Sanat Sokağı’nın, Rusya’da bulunan Arbat Sokağı gibi dünyaca ünlü bir sanat sokağı olarak anılmasıdır." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!