Hiç yazamasada o bir yazar

Güncelleme Tarihi:

Hiç yazamasada o bir yazar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 12:53

Bir yılda kazandığı 70 milyon dolarla Stephenie Mayer, Stephen King, J.K. Rowling, John Grisham gibi yazarları geride bırakan ve Forbes Dergisi tarafından ‘Dünyanın En Çok Kazanan Yazarı’ ilan edilen James Patterson’un kitaplarını, bir yazarlar ekibi hazırlıyor. Patterson, bunun son derece makul ve mantıklı bir yöntem olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Forbes Dergisi tarafından 1 Haziran 2009-1 Haziran 2010 arasında 70 milyon dolar kazandığı için ‘Dünyanın En Çok Kazanan Yazarı’ ilan edilen Amerikalı James Patterson’un kitaplarını beş ile yedi arasında değişen bir yazarlar ekibi yazıyor ama parayı o kazanıyor.

CÜMLE KURMAK ZOR

İşin daha ilginç ve çarpıcı boyutu ise “Hikâye bulmak kolay ama cümle kurmak zor” diyerek kitaplarını, sayıları beş ile yedi arasında değişen bir yazarlar ekibine yazdıran James Patterson’un bundan zerre kadar gocunmaması.
Aksine, yılda 70 milyon dolar kazandığı halde, yazarlar ekibinin kendisine borçlu olduğunu söylüyor İngiliz gazetesi Guardian’daki söyleşisinde. “Çünkü” diyor Patterson, “Onlar benden çok şey öğreniyorlar. Sonra da bunları kullanarak kendi yollarını çiziyor, kendi romanlarını yazıp çok para kazanıyorlar.”

Haberin Devamı

Hiç yazamasada o bir yazar

"BERBAT BİR YAZAR"

Tahtından ettiği Stephen King tarafından “berbat bir yazar” olarak tamınlanan Patterson, bu eleştiriyi, “Ben bir düzyazı ustası değilim, ben sadece iyi hikâye söyleyen biriyim” diye cevaplıyor. Zaten başka yazarların kendi uyguladığı yöntemi uygulamasını kesinlikle istemiyor. Kendi yönteminin kendisine ait olduğunu vurgulayan Patterson, “Herkes aynı yöntemi uygularsa felaket olur” diyecek kadar da açıksözlü...

İster izleyin ister okuyun
/images/100/0x0/55eb4260f018fbb8f8b59aa8
1947 doğumlu. Sadece Kuzey Amerika’da bir yılda 16 milyon, dünyada 170 milyon adet James Patterson kitabı satıldı. Hemen her konuda yazıyor, hemen her konuda ödül kazanıyor. Toplam 65 kitap, bu kitaplardan yapılan filmler, hazırlanması öngörülen kitaplar derken Patterson fırtına gibi esiyor yayın dünyasında. Yedinci Cennet, Sansar, Londra Köprüleri, Kedi ve Fare, İlk Ölüm - Kadın Cinayetleri Kulübü 1, İkinci Şans - Kadın Kulübü Cinayetleri 2, Bikini, İkaz, Büyük Kötü Kurt, Menekşeler Mavidir, Güller Kırmızıdır, Cankurtaran, Balayı gibi kitapları Türkçeye de çevrildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!