U2 önce yuhalandı sonra alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

U2 önce yuhalandı sonra alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2010 11:37

Önce sahnede politika yaptı ve yuhalandı sonra Zülfü Livaneli’yle birlikte sahneye çıkararak Türk izleyicilerinin gönlünü aldı.

Haberin Devamı

U2 KONSERİNDEN FOTOĞRAFLAR / FOTOGALERİ


İŞTE UNUTULMAZ KONSERDEN GÖRÜNTÜLER - WEB TV

 

U2'DAN ZÜLFÜ LİVANELİ SÜRPRİZİ / WEB TV

  

Sahnede devasa büyüklükte, 360 derece dönebilen, konserin en büyük parçası olan “The Claw” (Pençe) adı verilen dev sahne tüm görkemiyle sahaya gireni selamladı. U2 konserinde dev bir silindir video sistemi ile birbirine bağlanmış LED paneller ve 64 metreye ulaşan yüksekliğiyle sahne etrafında dönen metal köprü sistemiyle müzikseverlere tam anlamıyla 360 derecelik bir görüş alanı sunuldu.

 

Sahnede önce, heyecanla beklenen konserin heyecanlı seyircilerini az da olsa yatıştırmak için Snow Petrol yerini aldı. Snow Petrol sahnedeyken yağan yağmur herkesi endişelendirse de saat 22.00’de sahneye çıkan U2’yu İstanbul muhteşem bir havayla selamladı.

  

Haberin Devamı

U2 önce yuhalandı sonra alkışlandı
  
U2 önce yuhalandı sonra alkışlandı

 

Saatler 22.00’yi gösterirken unutulmaz dörtlü sahneye çıktı. Alkış kıyamet eşliğinde Return Of The Stingray Guitar şarkısıyla İstanbul’u selamladılar.

 

KONSERE SAATLER KALA OLİMPİYAT STADI - FOTO GALERİ

 

U2'DAN MUHTEŞEM KONSER - WEB TV

 

EGEMEN BAGIŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ, YUHALANDI

 

Ünlü Rock Grubu U2'nun İstanbul Olimpiyat Stadı'nda verdiği konser devam ederken konser sırasında tarihi bir olay yaşandı.

Bilindiği gibi U2'nun solisti Bono'yu İstanbul'da konser vermeye Devlet Bakanı Egemen Bağış ikna etmiş, hatta Bono'nun Boğaz Köprüsü'nden yürüyerek geçme isteği de Egemen Bağış sayesinde gerçekleşmişti. Bunun üzerine Bono “Bu kadar güzel bir ülkede, kültürlerin birleştiği doğu ile batının bir arada tutan İstanbul Boğazında yürüdüm. Bunun için Egemen Bağış’a teşekkür ederim” dedi ve olanlar oldu. Bütün stat bir anda tepkisini göstererek, yuhalamaya başladı. Bunun üzerinde tepkiye kendisi de şaşıran Bono “Tamam tamam bir daha siyasetçi ismi vermeyeceğim “diyerek konserine devam etti.

/images/100/0x0/55eb4afbf018fbb8f8b7db59

 

Haberin Devamı

VE SAHNEDE ZÜLFÜ LİVANELİ

 

Bono sahnede 12 Eylül'den sonra gözaltına alinan ve kaybolan, sonra da U2'nun bir albüm kapağında öyküsünü bütün dünyaya tanıttığı Diyarbakırlı Fehmi Tosun'un ithaf ettiğini belirterek sanatçı Zülfü Livaneli’yi sahneye çağırarak“Yiğidim Aslanım “ isimli şarkıyı söylemesini istedi. Davet üzerine sahneye çıkan Livaneli de İrlandalı sanatçıyı kırmayarak istediği şarkıyı seslendirdi.

 

Zülfü Livaneli’ye sahnede kardeşi gitarıyla eşlik etti. Sahnede oldukça heyecanlı olduğu görülen Livaneli şarkısını 60 bin kişiyle birlikte hep bir ağızdan söyledi. Şarkı sırasında U2 grubunun üyeleri ise ellerini kalplerine koyarak dinlediler.  Ardından Livaneli, U2 grubuyla birlikte ‘Mothers of the dissappeared’ isimli şarkıyı seslendirdi. 

 

Haberin Devamı

SAHNEYE TÜRK DİYE ÇIKARDIĞI KIZ, LÜBNANLI ÇIKTI

 

Konser alanına gelen saha içi bilete sahip ilk 2500 müziksever, konseri 'iç daire' ismi verilen özel bölümde izleyebilmek için sabahın ilk ışıklarından itibaren sıraya girdiler. İç dairede yer alan şanslı izleyicilerden birini Bono sahneye çıkardı. Önce gözlerine bakarak şarkı söyledi, sonra dizlerine yatarak şarkı söyledi, ardından da sahnenin tam ortasında dans etti. Genç kız uzun süre ne yapacağını şaşırdı. Sahnedeki şanslı kızın Türk olduğunu sananlar ise yanıldı… Genç kız Lübnanlı çıktı.

 

U2 önce yuhalandı sonra alkışlandı
U2 önce yuhalandı sonra alkışlandı

 

Haberin Devamı

KONSERDEN İLGİNÇ NOTLAR

 

*U2 sahneye 22.00’de çıktı. 2 bis yaptı ve 00.10’da sahneden indi. Konserde iki kez kostüm değiştiren Bono ışıklı ceketiyle göz kamaştırdı. İrlandalı grup U2 konseri hiç ara vermeden tamamladı.

 

* 85 bin seyirci kapasiteli İstanbul Olimpiyat Stadı'na konseri izlemek için 100 bin kişinin üzerinde izleyici beklenirken konseri ortalama 60bin kişi izledi.

 

*Sahnenin hemen sağ ve sol yanında yer alan "red zone" olarak adlandırılmıştı. Biletleri ilk önce biten ve tanesi 500 TL’den satılan biletler AIDS'le mücadele için harcandı.

 

*Trafik tam anlamıyla felaketti. Saat 16.00’dan itibaren İstanbul neredeyse kilitlendi.

Konserin başlangıç saati 21.00 olarak duyurulduğu halde, saat 22.00 sularında bile Tem otoyolu Mahmutbey gişeleriyle, Olimpiyat Stadyumuna çıkan yan yollarda trafik kilitlendi.

 

 

Haberin Devamı

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!