Yeteneksiz olduğu için onunla çalmıyorum

Güncelleme Tarihi:

Yeteneksiz olduğu için onunla çalmıyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2010 11:14

"Arabesk yavşaklığından utanıyorum" sözleri tartışmalara sebep olan Fazıl Say'a, yetenekli bulmuyorum dediği Cem Mansur'dan cevap geldi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki sitesinden arabesk müziğe ve arabeskçilere eleştiride bulunan piyanist Fazıl Say'ın sözleri sanat dünyasında tartışmalara sebep olmuştu.

"CEM MANSUR YETENEKLİ DEĞİL"

İşte bu tartışmalarla gündeme oturan Fazıl Say bir yandan Cem Mansur'u da eleştirmiş ve kendisine şu sözleri sarfetmişti;

"Genelde, benimle bir türlü çalamamasına sinirlenip oldum olası muhalif durmuştur. Ben ise onu iyi ve yetenekli bir şef olarak henüz görmediğim için onunla çalmıyorum. Bunu anlasın artık... Birkaç popçu, topçu birkaç sahte liberal aydın bu tür polemiklerden unvan kazanmayı sever."

CEM MANSUR'DAN, SAY'A YANIT GELDİ

Bunun üzerine orkestra şefi Cem Mansur da kendisine yanıt vermekte gecikmedi. Taraf'ın haberine göre Cem Mansur da Fazıl Say'ın sözlerine cevaben şunları söyledi;

Haberin Devamı

"Bu düzeysiz saldırının altında ne yatabileceğini düşününce aklıma tek bir şey geliyor; Birkaç hafta önce Fazıl, Almanya'da seslendirilen son iki eserinin partisyonları ve CD'lerini 'Değerli Dostum..' diye başlayan bir mektupla  gönderdi. Ben de bunları benimle paylaştığı için kendisine teşekkür ettim ve yoğun turnelerim biter bitmez ilgi ve keyifle dinleyeceğimi yazdım.

Yeteneksiz olduğu için onunla çalmıyorum
Orkestra Şefi Cem Mansur

Belki de, hemen, birkaç gün içinde hayranlık dolu ifadelerle kendisini aramadığım için 'Değerli Dostu..' dünyanın en yeteneksiz şefi mi oldu? Biliyorum inandırıcı değil, ama gerçekten bu çirkin saldırı için başka neden düşünemiyorum. Bu ülkenin bir avuç kariyer sahibi müzisyeninin, belli bir seviyenin altında ifadeler ve polemiklerden uzak durmasını dilerim"

/images/100/0x0/55ea5ab2f018fbb8f87a7bc3
TWİTTER'DA AHMET HAKAN'LA TARTIŞMA

Arabesk müzik tartışması yapan Ahmet Hakan ve Fazıl Say arasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da şöyle diyaloglar geçti;

Haberin Devamı

"Kendi memleketimde sevilmemek anlaşılmamak her şey bitti demek değil. Daha iyi olma, ruh ile üretme, kendin olma arzusu biterse dertlenirim..." yazan Fazıl Say'a karşılık Ahmet Hakan da;

"Şu sıcakta bir de Fazıl Say'ın kafa ütülemesine maruz kalmak" diye cevap verince tartışma başlamıştı. İşte o çarpıcı diyaloglardan bazıları;

Fazıl Say: Bir elinde kuran bir elinde konyak yeterince sıcak sana zaten. Çok değerli kafanın ütülenmemesi için takipçim olmayacaksın, değil mi?

Ahmet Hakan: Eğer tartışma kapasiten buysa, senin hakkından ancak Hakkı Bulut gelir.

Fazıl Say: Kıskandığın şey ne biliyor musun? Söyleyeyim. Sen bugün varsın. Ben yarın da varım... Twitter takipçim de olmayıver. Az kullanırım.

Haberin Devamı

Ahmet Hakan: Ben bugün de yokum, yarın da olmayacağım. Sen bugün de, yarın da olacaksın. Ama ben senin gibi olmaktansa, olmamayı tercih ederim.

Fazıl Say: Ah ah, benim gibi olmakta ne var? Kendimi ifade ediyorum müzikle. Tüm gezegen anlıyor. Sen ifade edemiyorsun. Türkiye anlıyor.

SEZEN AKSU'YA MEKTUP YAZMIŞTI

Ünlü piyanistimiz Fazıl Say daha önce Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Türkan Hoca'ya destek vermesi için de Sezen Aksu'ya bir mektup yazmıştı. Say mektubunda Sezen Aksu'ya şöyle diyordu; "Sezen Aksu, bir tek sorum var; Daha ne kadar sessiz kalacaksın? Türkan Hoca'yı o halde görünce için acımadı mı? Masum değiliz hiç birimiz... Haydi alana! Şimdi inandır bizi gerçekten senin sen olduğuna... Çok ihtiyaç var kadın sana... Haydi! Haydi!..."

Haberin Devamı

TÜRKAN HOCA'NIN ASKERİYİM

ERTUĞRUL GÜNAY'A BİR KEZ DAHA İSTİFA ÇAĞRISI

Klarnet sanatçısı Ecesu Sertesen arabesk tartışmasından sonra Fazıl Say'a İstanbul Taksim'deki kapalı olan AKM için protesto teklifine yanıt veren Fazıl Say protestoya katılması için şart koştu. Fazıl Say yine Twitter'daki sayfasından bu teklife yanıt verdi. Say, teklif ile ilgili olarak; "Seve seve kabul ederim. Çalarım. Hatta buraya yazıyorum tadilatın hızlandırılması için 20.000 ytl vereceğim ama bir şartım var. Şartım şu: AKM 'nin açılması konusunda verdiği sözleri tutmayarak sanatçıları ve sanatseverleri kandıran bakan ERTUĞRUL GÜNAY istifa edecek." dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!