'Fesli gay erkekler' tablosuna yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Fesli gay erkekler tablosuna yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 17:08

İsviçre’de geçtiğimiz çarşamba günü başlayan ve beş gün süren Basel Sanat Fuarı’nda (Art Basel) sergilenen Türk tablosu büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

36 ülkeden 300 galerinin katıldığı fuara Türkiye’den Murat Pilevneli’nin sahibi olduğu Galerist katıldı. Türk ve yabancı sanatçıların 70 eserinin sergilendiği Galerist standının hemen girişine asılan ve Taner Ceylan’ın "fesli iki erkeğin aşkını" anlatan "1923" adlı resmine İsviçre medyası da geniş yer verdi. Galerist standında ayrıca, Anton Hennig, Sarkis, Erinç Seymen, Haluk Akakçe, Elif Uras, Youssef Habil, Evren Tekinoktay, Seza Paker, Mustafa Hulusi ve Metal Klinik’in de eserleri sergiledi. Geçen yıl da fuara katılan Galerist sanat galerisi ağırlıklı olarak homoseksüelliği anlatan eserleri sergilemişti.

Kara çarşaflı performans

Bu yıl fuara 36 ülkeden 300 galeri katıldı. Fuara katılan galerilerin 72’si ABD’den 53’ü Almanya’dan ve 32’si İsviçre’den seçildi.

Haberin Devamı

Art Basel’in yanı sıra kurulan Scope’a ise Türkiye’den Galeri x-ist ve Pi Art Works katıldı. Galeri x-ist Nuri Kuzucan ve Ansen Atilla’nın eserlerini sergilerken, Pi Art Works de fuara Botella, Gülay Semercioğlu ve Mustafa Horasan ile katıldı. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Günyeli ise eserlerini Galerie Frank Pages standında sergiledi.

Art Basel’in bir diğer yan etkinliği Volta’da ise Rodeo Sanat Galerisi yer aldı. Performans sanatçısı Nezaket Ekici de bağımsız olarak katıldığı fuarda, ayaklarından tavana asılı kara çarşaflı performansı ile ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!