14 bin kişi okudu

Güncelleme Tarihi:

14 bin kişi okudu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2010 15:36

Haberin Devamı

REKOR DENEMESİNDEN KARELER

Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katıldığı, Guinness’den bir yetkilin de izlediği etkinlikte 14 bin 517 kişi aynı anda Mümin Sekman’in ’Herşey Seninle Başlar’ isimli kitabından bir bölümü 5 dakika yüksek sesle okudu. Sürenin sonunda sonucu açıklayan Guinness yetkilisi Talal Omar 14 bin 517 kişinin katıldığını bu rakamla yeni bir Guinness rekorunun kırılmadığını söyledi.

Eski rekorun ise Mersin’de Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda 15 bin 440 kişinin katılımı gerçekleştirilen etkinlik ile yine Türkiye’ye ait olduğu belirtildi.

Türkiye’de kitap okuma alışkanlığını arttırmak için Düşün Taşın Derneği’nce geçen yıl başlatılan ’kitap okuma günlerinin’ 38’incisi Ali Sami Yen Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan herkese yazar Mümin Sekman yazdığı ve etkinlik nedeniyle Düşün Taşın Derneği’ne ücretsiz olarak verdiği ’Herşey Seninle Başlar’ isimli 25 bin kitap dağıtıldı.

Haberin Devamı

OKUMAYAN BİR NESİL YETİŞİYOR

Rekor denemesinin yapıldığı etkinlikte kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ellerinde kitapları ile etkinliğe katılan herkesi saygıyla selamladığını okuyan bu kadar genci bir arada görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sadece Türkiye’de değil dünyanın bir çok ülkesinde okumayan bir nesil yetiştiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okuma alışkanlığının kazandırılması ve bunun için yeni yöntemler geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Sadece öğrencilik ve gençlik yıllarında değil her zaman kitap okunması gerektiğini belirten Bakan Çubukçu, çok kitap okumanın değil, kitabın nasıl okunduğunu önemli olduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da " Burada ki güzel tablo hepimize gurur yaşatıyor. Bugün burada herkes daha fazla kitap okusun, okumayan kalmasın, kültür başkentinde okumanın anlamını bir kez daha kavrayalım istiyoruz. Yeteri kadar kitap okumadığımızı ifade etmek gerekiyor. Bu konuda eksiğimizi kapatmalıyız, kitap okuma alışkanlığımızı arttırmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve stadyumda bulunan 14 bin 517 kişi yüksesle kitap okudu. Etkinliğe destek veren sanatçı ve sporculardan oluşan bir grupta futbol maçı yaptı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!