Sabancı'da 'Sınırları Aşmak'

Güncelleme Tarihi:

Sabancıda Sınırları Aşmak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 17:23

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin yeni sergisi “Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak - Doğu ve Batı Yazı Sanatından Seçmeler” bugün başlıyor.

Haberin Devamı

27 Haziran 2010 tarihine kadar devam edecek sergide Osmanlı, Uzakdoğu ve Latin yazıları aracılığıyla, güzel yazı sanatının tanıtılması amaçlanıyor.

SABANCI Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), “2010 Türkiye’de Japonya Yılı” etkinlikleri kapsamında Mitsubishi Corporation ve Japan Tobacco’nun (JT) katkılarıyla, “Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak - Doğu ve Batı Yazı Sanatından Seçmeler” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide, Osmanlı, Uzakdoğu ve Latin yazıları aracılığıyla, güzel yazı sanatının tanıtılması amaçlanıyor.

Serginin küratörlüğünü; SSM Baş Danışmanı Dr. Filiz Çağman, Japonya’daki MG Latin Kaligrafisi Okulu Başkanı Muriel Gaggini ve Kampo Müzesi Direktörü Yuri Harada üstleniyor.

Sergi izleyiciyi; modern dünyada hâlâ yerini koruyan kalem, fırça, mürekkep, kağıt gibi geleneksel malzemelerle, usta kaligrafların harflere döktüğü duyguları keşfetmeye davet ediyor. Sergide, SSM hat koleksiyonundan seçilen Osmanlı dönemi eserleriyle, Japonya’daki Kampo Müzesi’nden gelen Çin ve Japon kaligrafi örnekleri yer alıyor. Sergide ayrıca, Latin kaligrafisinden tarihsel örneklerin yanı sıra, MG Latin Kaligrafisi Okulu sanatçılarının yazdığı ünlü Türkçe metinler de sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Serginin tanıtımı için Sabancı Müzesi’nde dün yapılan basın toplantısına kendisi de bir koleksiyoner olan Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Nobuaki Tanaka da katıldı.

Sergiyle ilgili bilgi veren SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “Sergide, Osmanlı hat sanatı ile Çin, Japon ve Latin kaligrafisinin birbirinden değerli örnekleri sunuluyor. Tüm sanatseverleri, doğu ve batının usta kaligraflarının, fırça, kalem ve mürekkep aracılığıyla harflere yansıttıkları duyguları keşfetmeye davet ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!