Güncelleme Tarihi:
Genç aşçı Vural Bayar (23), kendi hazırladığı, “Limon aromalı rizotto yatağında somon çupra ikilemesi meat chile sos ile” isimli yemeğini, Uluslararası Gastronomi Fuarı'nda 22 ülkenin ahçılarının katıldığı yarışmada sundu.
Bayar, uluslararası otel ahçılarının değerlendirmesi sonucu, yarışmada 3. olarak bronz madalya aldı. Ödülün kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Vural Bayar, bundan sonraki hedefinin birincilik olduğunu söyledi.
Merit Otelde komi olarak işe başladığını ve bugün artık aşçı olduğunu belirten Bayar, kendisini destekleyen yönetici ve şeflerine minnettar olduğunu kaydetti.
Merit Otel Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar da yaptığı açıklamada, Bayar'ın, “Limon aromalı rizotto yatağında somon çupra ikilemesi meat chile sos ile” isimli yemeğiyle büyük bir başarı yakaladığını belirterek, “Eskiden ille yabancı şef garsonlar olsun diye özen gösterilirdi. Artık Türk ahçıları dünyayla yarışıyor. Bu biz turizmcileri de oldukça mutlu ediyor. Türk ahçılarımızın dünyayla yarışmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bayar bizi gururlandırdı” dedi.
Genç ahçı Bayar, Heybeliada Merit Otel'in düzenlediği tanıtım organizasyonunda, kendisine ödül getiren yemeğini konutlara sundu. Yemek, büyük beğeni topladı.