Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 19:20


 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Kültür Sanat Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Türk mizahının babası öldü

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
12 Mart 2010
Cumhuriyet Gazetesi çizerlerinden Turhan Selçuk, hayatını kaybetti. Selçuk, önceki gün Acıbadem Maslak Hastanesi'nde karın içindeki aort damarının yırtılması nedeniyle ameliyat olmuştu.

TURHAN SELÇUK'UN UNUTULMAZ KARİKATÜRLERİNDEN SEÇMELER

Cumhuriyet Gazetesi'nde “Söz Çizginin” başlığıyla karikatürleri yayımlanan Turhan Selçuk, önceki gün rahatsızlanarak Acıbadem Maslak Hastanesi'ne kaldırıldı.

Karındaki aort damarının genişlemesi (abdominal aort anevrizması) teşhisi ile tedavi altına alınan Selçuk'a hastanede önceki gün stent takıldı.

Ancak kanama nedeniyle tekrar ameliyata alınan Selçuk, yoğun bakımda tutuluyordu. 

http://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=10094955TÜRK MİZAHININ DUAYENLERİNDENDİ

Türk mizahının önde gelen isimlerinden biri olan Turhan Selçuk, 1922'de Muğla'nın Milas ilçesinde doğdu. Türkiye'de karikatüre yön veren isimlerden Selçuk, Semih Balcıoğlu ve Ferit Öngören ile beraber Karikatürcüler Derneği'nin de kurucularından.

İlk olarak Akbaba'da çalışmaya başladı, ondan sonra Aydede, Yön, Devrim Örneği gibi dergilerde ve Milliyet, Akşam gibi günlük gazetelerde çalıştı.

Turhan Selçuk'un özellikle Abdülcanbaz tiplemesi çok ün kazandı. Türkiye ve Avrupa'da birçok müzede karikatürleri sergilendi. Son olarak Cumhuriyet gazetesinde çizen Turhan Selçuk, gazeteci-yazar İlhan Selçuk'un kardeşi. 

 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH