Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 07:33


 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Kültür Sanat Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Müzede büyük soygun

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
10 Mart 2010
Ankara Resim Heykel Müzesi'nden, 18 eserin çalındığı belirlendi. Resim Heykel Müze Müdürü Ömer Osman Gündoğdu, dün Altındağ İlçe EMniyet Müdürlüğüne giderek müzeden hırsızlık olduğunu bildirdi.

Müzede yaptıkları tespit sonucu Hoca Ali Rıza'ya ait karakalem çalışması 13 eserin çalındığını belirlediklerini bildiren Gündoğdu, çalınan eserlerin yerine fotokopilerinin konulduğunu kaydetti.

Ayrıca, müzeden 5 eserin de çerçevesinden alındığını belirlediklerini kaydeden Gündoğdu, bu eserlerin kimlere ait olduğunu henüz tespit edemediklerini belirtti.

Müze müdürünün ihbarı üzerine, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Resim ve Heykel Müzesi'nde inceleme yaptılar.

Yetkililer, hırsızlık olayı ile ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

RESSAM HOCA ALİ RIZA

Rüştiye'deki öğrenciliği sırasında resim derslerindeki yeteneğiyle dikkati çeken Hoca Ali Rıza, resim derslerini Osman Nuri Paşa, Süleyman Seyyid Bey ve Kez'den almıştır. 1884'te teğmen olarak Harbiye'yi bitiren genç ressam, bu yüksek okula resim öğretmeni olarak girmiştir.

Tek başına bir “okul” etkinliğiyle çok sayıda öğrenci yetiştiren Hoca Ali Rıza, resim derslerinde kullanmak üzere desen albümleri hazırlamış, İkinci Meşrutiyet'ten sonra kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nde başkanlık yapmıştır.

Yurtdışına çıkmamış ressamlarımızdandır. Harbiye'de çalışırken bir ara İtalya'ya resim öğrenimi için gönderilmesine karar verildiği halde, Napoli'deki bir kolera salgını buna engel olmuştur.

Kurşunkalem çalışmalarında kurallar kurmuş bir üstat olarak bilinen Hoca Ali Rıza, Türk Resim Sanat Tarihi'nde eşine rastlanmayan bir değer olarak kabul ediliyor.

  

 

 

 

 

 

  Yorum Sayısı 2 / 2     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
feyzi önay 12/03/2010 - 13:34
Restore ediyorlarmış! Binamı önemli içindeki sanat eserlerimi?Son 7 senedir siz varsınız
her müdür değişiminde sayım yapılarak teslim alınır.2003 den önce soyulsa çoktan
satışa çıkarılırdı.Asıllarını DUBAİ de arayın!..
Çok İyi %0 İyi %0 Normal %0 Kötü %0 Beğenmedim %0
T U 11/03/2010 - 1:27
Kültür Bakanımız, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ile hiç ilgilenmediği gibi bu olayla da ilgilenmiyor herhalde. Başka ülkelerde, ortalık birbirine girer, hemen istifalar olur, uzak doğuda ise intiharlar. Bizde bunlar ufak adli vakalardır. Küçük memurlar sorumlu tutulur.
Çok İyi %19 İyi %20 Normal %21 Kötü %20 Beğenmedim %18
Bu haberin diğer yorumcuları
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 2 / 2     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH