Sultan Mehmet Reşad'ın idam fermanına 20 bin TL

Güncelleme Tarihi:

Sultan Mehmet Reşadın idam fermanına 20 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 10:12

Osmanlı saray hazinelerinin açık artırma ile satışa sunulduğu müzayedede, Sultan II. Beyazıd'ın vakfiyesi 475 bin TL, dünya hanedanları seceresi ise 42 bin TL'ye Sakıp Sabancı Müzesi için satın alındı. Sultan V. Mehmet Reşad'a ait idam fermanı da 20 bin TL'ye alıcı buldu.

Haberin Devamı

Alif Art tarafından Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen, “Resul-ü Pürkerem” isimli müzayedede, antika ve çağdaş eserlerden oluşan toplam 450 eser satışa sunuldu.

MÜZAYEDEDE SATILAN ESERLER (FOTO ANALİZ)

Müzayedede, 4 bin TL'den satışa sunulan Hafız Vahdeti'nin Zerendut Celi Sülüs levhası 22 bin TL'ye, 4 bin TL'den satışa sunulan Katipzade Mehmed Refi'nin Talik Kıt'a'sı 44 bin TL'ye, Sultan III. Selim'in fermanı 6 bin TL'ye, 40 bin TL'den satışa sunulan Yakut Müsta'simi Yolunda yazılmış Kuran'ı Kerim 50 bin TL'ye, 4 bin TL'den satışa çıkan Kanuni Sultan Süleyman'a ait 3 adet vakfiye 21 bin TL'ye, 35 bin TL'ye satışa sunulan Edirnekari tekke levhası 80 bin TL'ye, 3 bin TL'den satışa sunulan üç takım Osmanlı şehzade üniforması ise 28 bin TL'ye satıldı.

Haberin Devamı

Müzayedenin değerli eşyaları arasında yer alan ve 260 bin TL'den satışa sunulan III. Selim dönemine ait Edirnekari çeyiz sandığı ise telefonla müzayedeye katılan bir sanatsever tarafından 270 bin TL'ye satın alındı.

Müzayedede, 60 bin TL'den satışa sunulan Edirnekari bir çift fener 70 bin TL'ye, Osmanlı çeyiz sandığı 45 bin TL'ye, tuğralı gümüş gülabdan 26 bin TL'ye, 220 bin TL'den satışa çıkan kağıt üzerine sulu boya ve altın yaldız kullanılarak yapılan 29 adet Osmanlı Sultanının tasvir-i hümayunlarının yer aldığı koleksiyon 240 bin TL'ye, 75 bin TL'den satışa sunulan Mehmet Aziz Rifai Efendi'nin Hilye-i Şerif'i de 120 bin TL'den alıcı buldu.

Müzadeyenin en pahalı eseri olan ve 450 bin TL muhammen bedelle satışa sunulan Sultan II. Beyazıd'a ait vakfiye 475 bin TL'ye, 20 bin TL'ten satışa sunulan “Dünya Hanedanları Seceresi” ise 42 bin TL'ye Hacı Ömer Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Hüsnü Paçacıoğlu tarafından Sakıp Sabancı Müzesi için satın alındı.

Müzayedede, türünün nadir örneklerinden, belgesel değeri yüksek bir eser olan ve 8 bin TL'den satışa sunulan Sultan V. Reşad'ın aşcı Mihailoğlu Tireli Nikola'nın idamını içeren fermanı da 20 bin TL'ye alıcı buldu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!