Milyonluk tablosunu hediye etti

Güncelleme Tarihi:

Milyonluk tablosunu hediye etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 12:53

‘Mavi Senfoni’ adlı tablosu 2.2 milyon liraya satılan ressam Burhan Doğançay, Bodrum’da bel tedavisini yapan doktoruna en önemli tablolarından birini hediye etti.

Haberin Devamı

Burhan Doğançay, Turgutreis Beldesi'ndeki evinde üç hafta önce rahatsızlandı. Eşi Angela Doğançay tarafından Vural Fizik Tedavi ve Ortopedi Kliniği’nde getirilen Burhan Doğançay'ın, bel ve omurlarından rahatsız olduğu belirlendi. Ortopedist Dr. Nüket Vural denetiminde üç hafta süren fizik ve ilaç tedavisi sonunda sağlığına kavuşan Doğançay, bir sergiye katılmak için eşi ile birlikte ABD’ye gitmeden önce teşekkür ziyaretinde bulunduğu Dr. Nüket Vural'a 1980’li yıllarda yaptığı ve ‘New York’un Mavi Duvarları’ adını verdiği koleksiyonundan, tuval üzerine akrilik ve kolaj boya ile yaptığı 89- 130 cm. boyutlarındaki ‘Gone Tomorrow Here Today’ (Bugün burada yarın ordayım) adlı eserini hediye etti.

Doğançay, “Sağlığın değeri para ile ölçülmez. Bodrum’da geçirdiğim bel rahatsızlığı sonucu tedavimi büyük bir titizlikle sürdüren ve sağlığıma kavuşmamı sağlayan doktoruma bir eserimi hediye ettim” dedi.

Haberin Devamı

Dr. Nüket Vural da, “Burhan Bey'in tedavisinin sonunda bana verdiği hediye meslek hayatımda aldığım en büyük değer oldu. Böyle bir sürpriz ile karşılaşacağımı sanmıyordum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Milyonluk tablosunu hediye etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!