Bayramda sinemalar da canlanacak

Güncelleme Tarihi:

Bayramda sinemalar da canlanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 11:03

“Organize İşler”, “Vizontele” ve “Vizontele Tuuba” adlı filmleriyle izlenme rekorları kıran Yılmaz Erdoğan'ın son filmi “Neşeli Hayat”, 27 Kasım'da vizyona girecek. "Neşeli Hayat"ın yanı sıra Türkler Çıldırmış Olmalı ve Gizemli Yolculuk da beyazperdeye çıkarken Türk izleyicisiyle yeni buluşan Twilight Saga: New Moon ve 7 Kocalı Hürmüz de alternatif oluşturacak.

Haberin Devamı

Filmin senaryosunu yazan ve yöneten Yılmaz Erdoğan'ın, “Kalfalık dönemine geçtiğimi düşünüyorum” diye tanımladığı “Neşeli Hayat” adlı filmi, Türkiye ve Avrupa ülkelerinde seyirciyle buluşacak.

 İŞTE FİLMİN İZLEYENLERİ KAHKAHA KRİZİNE SOKAN KAMERA ARKASI

Yılmaz Erdoğan'ın, “Noel Baba Rıza Şenyurt” karakterini canlandırdığı filmde, BKM Mutfak Oyuncuları, Yılmaz Erdoğan'ın “Godik” diye isimlendirdiği promosyon malzemeleri olarak kamera karşısına geçti. Filmde, oyuncuların kimisi dev bir patates kızartması, kimisi hamburger, kimisi ise dev bir cep telefonu olarak yer aldı.

Müziklerini Yıldıray Gürgen ve Deniz Erdoğan'ın yaptığı filmde, Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut, Büşra Pekin, Erdal Tosun, Rıza Akın, Sinan Bengier, Cezmi Baskın, Ayberk Atilla, Fatma Murat, Caner Alkaya, Tonguç Oksal, Celal Tak, Nusret Karakuş, Deniz Erdoğan ve Metin Keçeci rol aldı.

 

Haberin Devamı

Bu hafta vizyona girecek olan diğer filmler ise şu şekilde;



Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika

HürriyetSenaryosunu filmin yönetmenliğini de yapan Murat Aslan'ın yazdığı Türkler Çıldırmış Olmalı, Avşar filmin yapımcılığında çekildi. 4 milyon dolarlık bir bütçe ayrılan film için Bahçeköy’e Afrikalı bir yerli köyü ve Somalili bir korsan şehri kuruldu. Türkler Çıldırmış Olmalı filminin çok özel bir yanı daha var. Film için Terminatör 3, Ghost, Titanic, Godzilla, Armageddon, Star Trek VII, Stargate gibi önemli Hollywood filmlerinde çalışan Anatomorphex şirketinden robot hayvanlar kiralandı.

Filmin oyuncuları arasında Peker Açıkalın, Önder Açıkbaş, Durul Bazan, Timur Acar, Erdem Akakçe, Ruhi Sarı ve Tuğba Ünsal bulunuyor.



 

 

 

 Gizemli Yolculuk

Hürriyet

Roberto Andò’nun yönetmenliğinde çekilen ve Alessio Boni, Donatella Finocchiaro ve Emir Kusturica’nın rol aldığı film de bu hafta gösterime girecek olan filmler arasında yer alıyor.

Filmin konusu şu şekilde;

 

Ale’nin ansızın evleneceğini duyurması, iki kardeş arasında parçalanmaya sebep olur. Birer yetişkin olduktan sonra bile ikisinin arasında tamamen onlara özgü ve mahrem bir bağ. Beklenmedik bir olasılıkla, gerçekte zihinleri daha önce hiç kesişmemişti.

Gizemli bir şekilde, kaderin inanılmaz, hatta zalim bir oyunu sonucunda, Leo, Ale’nin Sırp ressam nişanlısının, Sicilya’da kızkardeşine bir ev almayı planladığını öğrenir. Ancak bu evin kızkardeşinin bilmediği bir sırrı vardır; iki kardeş henüz çocukken daha sonra hiç konuşulmayan bir aile trajedisi sonucunda bu evden kaçmaya mecbur kalmışlardır.

Leo, böylece Sicilya’ya, köklerine doğru gizemli bir yolculuk yapmak zorunda kalır. Burası nefes kesici bir doğa, şehvet, insafsız bir hayatiyet, korkunç yıkım ve herşeyin ötesinde hayatını küllerinden yeniden kurmak için karşı konulmaz bir arzu uyandıran bir kara parçasıdır. Leo’nun bu gizemli yolculuğu, onu ailesinin hikâyesindeki karmaşayı derinlemesine araştırmak ve bir cinayetle, bu eve, bu kara parçasına gömülmüş çözülmeyen bir gizemle yüzleşmek zorunda bırakır. Nihayet bu korkunç lanetten kurtulmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!