Kuran da çizgi roman oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kuran da çizgi roman oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 14:40

Amerikan çizgi roman-karikatür dünyasının en yetenekli isimlerinden bir olarak bilinen Robert Crumb, tartışmalar yaratan son kitabı "Kitab-ı Mukaddes"den (The Book Of Genesis) sonra , Kur'an-ı Kerim'i çizgi roman haline getireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yeraltı çizgi roman hareketinin yaratıcısı olan Robert Crumb, kısa bir süre önce çıkardığı İncil projesinden sonra şimdi Kur'an-ı Kerim'i çizgi roman haline getireceğini belirtti.

 

Çizer, Eski Ahit’in Yaratılış bölümünün, müstehcen resimli kitap halini kasım ayında piyasaya çıkardı. Kitapta, karakterlerin birbirileriyle cinsel ilişkiye girdiği resimleri ve romanın bazı karelerinde abartılı şiddet sahneleri bulunuyor.

 

Hıristiyan alemini ayağa kaldıran tartışmalı sanatçı Robert Crumb,”Kitab-ı Mukaddes’in Tanrı’nın kelamı olduğuna inanmıyorum. Ben bunun, baştan sona, tarihsel gerçeklikle zayıf bir ilişkisi olan mitolojik bir hikâye olduğunu düşünüyorum” şeklinde açıklımlar yaptı. 60’larda çizmeye başlayıp, 70’lerde popüler olan Crumb, hemen hemen herkesle (hippiler, kadınlar, yaşlılar, ordu, polis, vs.) dalga geçen karikatürleriyle ünlü çizimlere sahip.

Haberin Devamı

 

Kuran da çizgi roman oluyor
   
Kuran da çizgi roman oluyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!