45 Müzisyen doÄŸa için çaldı

Güncelleme Tarihi:

45 Müzisyen doğa için çaldı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 07, 2009 12:36

2005 yılında başlayan "Playing for change" projesinin Türkiye ayağı olan "Doğa için çal" çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE O ÅžARKI / WEB TV        Â

 

/images/100/0x0/55eb2f17f018fbb8f8b0c75d
Yurtdışında başlayan "Playing For Change Stand By Me" projesinin Türkiye ayağını oluşturan "Doğa İçin Çal" Türkiye'nin farklı bölgelerinden birçok sanatçı ile çevre kirliliği ve küresel ısınma gibi önemli çevre olaylarına dikkati çekmeye çalışıyor.

 

Seller, taşkınlar, buzulların erimesi, kıyıların denizler tarafından yutulması ihtimali ve sağlıklı beslenme, tarım gibi sorunları ele alan 45 müzisyen bu projede bir araya gelerek video klip meydana getirdi. Ünlü müzisyenlerin de destek verdiği projede rock müzik sanatçısı Aslı, Erol Evgin'in oğlu Murat Evgin ve Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca da parçaya eşlik edenler arasında yer alıyor.

 

Haberin Devamı

Karadeniz yöresine ait olan "Divane Aşık Gibi" isimli şarkıyı seslendiren sanatçıların bir özelliği ise her birinin Türkiye'nin farklı bölgelerinde doğmuş olması. Yurtdışında 2005 yılında, Amerika Birleşik Devletleri, Santa Monica'da başlayan proje 4 yıldır dünyanın farklı bölgelerinde devam ediyor. Türkiye'de agaclar.net'in adı altında gerçekleştirilen proje "Playing For Change Stand By Me" tarafından destekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!