Kültür Girişimi: Skandal

Güncelleme Tarihi:

Kültür Girişimi: Skandal
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kültür Girişimi Grubu, Kültür Bakanlığı bütçesinin binde 2'ye indirilmesini skandal olarak yoruladı ve bu konuda bir bildiri yayımladı.

İsmail Cem, Şakir Eczacıbaşı, Ufuk Esin, Nilüfer Göle, Bozkurt Güvenç, Talat Halman, Hüsrev Hatemi, Doğan Hızlan, Ekmeleddin İhsanoğlu, Emre Kongar, Ioanna Kuçuradi, Metin Sözen, Hıfzı Topuz, Stefanos Yerasimos ve Tahsin Yücel imzalı bildiride şöyle deniliyor:

‘‘Kültür Girişimi, T.B.M.M. Bütçe ve Plan Komisyonunda Kültür Bakanlığı Bütçesinin binde 2'ye indirilmesini endişeyle karşılayarak protesto etmiştir.

UNESCO'nun bütün ülkelere önerdiği yüzde 1'in çok altında kalan bu oran, Türk kültürünün yurt içinde gelişmesi ve yurt dışına açılması için gerekli gerekli olan fonları tehlikeli bir kesintiye uğratmıştır.

Dünya 2000 yılına girerken ve kültürü baş tacı ederken Türkiye'nin bir kültür ülkesi olarak çok daha büyük ölçüde kaynaklara gereksinimi vardır. Ne acıklıdır ki 1990'ların başında Kültür Bakanlığı bütçesinin oranı binde 7 iken on yıldan kısa bir sürede binde 2'ye düşürülmüştür.

Kültür Girişimi bu kesintiyi kültüre indirilmiş bir darbe olarak görmekte ve kınamaktadır.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!