Kültür Festivali Finali Milletvekilleri Akını İle Son Buldu

Güncelleme Tarihi:

Kültür Festivali Finali Milletvekilleri Akını İle Son Buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2015 13:00

AĞLI KÜLTÜR FESTİVALİ

Ağlı Belediyesi tarafından düzenlenen 14’ncü Ağlı Kültür ve Yaz Etkinlikleri Festival programının final gününde Milletvekili akınına uğradı.
Kastamonu MHP Milletvekili Emin Çınar,Kastamonu AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti Milletvekili Av. Metin Çelik yanı sıra İstanbul AK Parti Milletvekili Av.Fatma Benli etkinliklerin son günü ilçeyi ziyaret ederek Ağlı’lıları onurlandırdılar.
Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın,Tunus Ankara Büyükelçisi Elçi Ali Cherif, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın,Ağlı Kaymakamı Adnan Şen,MHP Kastamonu İl Başkanı İbrahim Maşalacı MHP İlçe Başkanı Harun Şahin, Ağlı Ak Parti İlçe Başkanı,Ağlı Ak Parti Kadın Kolları Başkanı,İl Özel İdare Başkanı, Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Meclis Başkan V. Esat Kalay,Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş,Ağlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ayhan Ünal,Tunus Ankara Dernek Başkanı Ali Cenap,İstanbul Un-İş Esnaf Odası ve Alacık köyü Dernek Başkanı Şaban Özdemir,STK ve davetli Ağlılar’ın iştirak ettiği sunuculuğunu Ufuk Acar’ın gerçekleştirdiği etkinliklerin ilki, Türk –Tunus Dostluk Parkı Açılışı olarak gerçekleştirildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar sonrasında açılışı gerçekleştirilen parkta ilk tahterevalliye binmeyi gerçekleştiren isim ise Vali Şehmus Günaydın oldu.
TÜRBE ZİYARETİ VE TÜRK- TUNUS DOSTLUK ÇEŞMESİ ZİYARETİ
Dostluk parkı sonrasında Tunus köyünde bulunan Muhammed Tunusi isimli Tunuslu kumandana ait türbe ziyareti düzenlenerek dualar edilen etkinlikte, protokol üyelerine ikramda bulunuldu.
Türbe ziyareti sonrasında ise,Türk-Tunus Dostluk Çeşmesi ziyaret edilerek suyundan içindi dualar edildi.
KALE PROGRAMI ETKİNLERİ HAVA MUHALEFETİNE TAKILDI
Günün son etkinliği Ağlı Kale alanında düzenlendi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ilki Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak tarafından yapıldı.
Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak konuşmasında; "İlçemiz de 59 yıldır Eylül ayının ilk haftasında Geleneksel Ağlı Panayırı, Temmuz ayında ise 14 yıldır Kale Şenlikleri ve Türk- Tunus Dostluk Günleri kutlanmakta idi, ilk defa bu yıl Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Ağlı Dernekler Federasyonumuzun ve halkımızın ortak kararıyla ilk defa panayırın ,Kale Şenliklerin ve Türk-Tunus Dostluk Günleri’nin tüm özelliklerini yansıtarak gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü, folklorumüze, bugünlere ve geleceğe taşıma adına birleştirerek 5 gün süreyle devam eden "Geleneksel Ağlı Kültür ve Yaz Etkinlikleri’’ olarak kutlamaları kararı verdik. Bu anlamda programımızda Türk-Tunus Dostluk Günlerinde dost ve kardeş ülke Tunus Cumhuriyeti Devleti’nin Ankara Büyük elçisi ve elçilik personelinin Tunuslar köyümüzdeki Muhammet Tunusi isimli Tunuslu kumandana türbe ziyareti,ilçe ziyareti ve şenliklerde katılımı köklü ilişkilerimizin daha da ileriye götürecek adımlar olarak görmekteyiz.Türk-Tunus Dostluk Parkının ilçemize ve devletimize Tunus Cumhuriyeti arasındaki sosyal kültürel bağların güçleneceğine inanıyorum" dedi.
"Bu anlamda ilçemize yapılan Türk-Tunus Parkını yaparak halkımıza hediye eden Kastamonu sevdalı Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen’e ve Esat Kalay’a teşekkürlerimi sunarım’’ diyerek konuşmasını sürdüren Çolak,sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Ülkemiz de son günler de aralıksız süren,terör saldırıları nedeniyle şehit olan ve yaralanan güvenliklerimizin evlerine ateş düşmüş ve geride gözü yaşlı aileler ve yetimler kalmıştır. Şehit düşen asker ve polislerimizin acılarının paylaşılması, onların emanetine saygı gösterilmesi amacıyla, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Dernekler Federasyonumuzun ortak kararı ile şenliklerimizde ki eğlence ve halk konserlerini iptal ettik.İçte ve dışta, bu kritik süreçte eğlence yapmanın ne kadar uygun olacağını siz değerli halkımıza ve kamuoyuna sunuyoruz. Vatanımıza , milletimize,milli birlik ve beraberliğimize yapılan bu hain saldırıyı kınarken, bizlerin eğlence ve konserini iptal ederek göstermiş olduğumuz refleksi kamuoyumuzun ve halkımızın anlayışla karşılayacağını biliyoruz.Önümüzdeki yıllarda tüm şenliklerimizi ve festivallerimizi barış dolu günlerde hep birlikte kutlanması temennilerimle, Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın .‘’
Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, konuşmasına katılımlarında dolayı Vali Şehmus Günaydın ile Milletvekillerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: ‘’ Güzel bir gün insan ahbaplarıyla buluştuğunda yaşayan dostunuz ve kardeşinizim. Üsküdar da Kastamonulu hemşerimiz fazla biliyorsunuz ki; Üsküdar Kastamonu’nun son toprakları.Kendimizi Kastamonu’ya yada Üsküdar’a geldik değil evimize geldik dostlarımızla buluştuk, iyi ki de gelmişiz iyi ki de dostlarımızla bu hafta sonu sizlerle beraberiz’’ şeklinde konuştu.
"Evet, Ağlı’da küçük bir park Türk-Tunus Dostluk Parkı kendisi küçük ama anlamı büyük bir park’’ diyerek konuşmasını sürdüren Türkmen; ‘’ Bu parkımız açılışında da ifade ettiğim gibi, Üsküdar ve Ağlı Belediyeleri’nin maddi kaynaklarıyla yapılan bir park,aslında Tunus’un ve Türklerin ezeli ve ebedi dostluklarının bir ürünü olarak Ağlı’lı çocukların ve gençlerin hizmetine girmiştir ‘’ diye konuştu.
"Bizler gerçekten ülke olarak sıkıntılı günler yaşıyoruz’’ diyerek konuşmasını sürdüren Türkmen sözlerini şöyle tamamladı: ‘’ Bu ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden o şer odakları tarihin belli dönemlerinde olduğu gibi bu günlerde de göz diktiler.Bu güzellik bu dostluk devam ettiği sürece o hain emeller hiç bir zaman gerçekleşmeyecektir.Bu güzel geleneğin devam etmesi adına Ağlı Belediye Başkanımızı ,STK’nı tebrik ediyorum,hepiniz saygıyla selamlıyorum.’’
Hava şartlarının bozulması nedeni ile programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın,’’Bu vesile bizi bir araya getiren ilçe kaymakamımıza ve belediye başkanına teşekkür ediyorum.Ayrıca Türk –Tunus Dostluk Grubu Derneği de her yıl katılarak çok önemli görevler yürütüyorlar.Mehmet Muhammed Tunusi’nin bu seneki etkinliklere akrabalarının da katılmak istediğini yeni öğrendim fakat bu organizasyon bu sene gerçekleşmediğinden inşallah ileriki yıllar için talimat verdim,bu duygu ve düşüncelerle organizasyonun hayırlı olmasını diliyorum ‘’ dedi.
Küre-i Nühas Mehter Takımı’nın gösterileri ve Kastamonu HEM Halk Topluğu gösterileri ile devam eden program, hava şartlarının bozulması nedeniyle bazı etkinliklerin iptal etmesine sebebiyet verirken festival ödül ve plaket törenleri ile son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!