Külliye'deki Rumeli- Balkan buluşmasına İzmir'den çıkartma

Güncelleme Tarihi:

Külliyedeki Rumeli- Balkan buluşmasına İzmirden çıkartma
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 16:43

Külliye'deki Rumeli- Balkan buluşmasına İzmir'den çıkartma

Haberin Devamı

ANKARA'daki Beştepe Millet Camii Kongre ve Kültür Merkezi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayesinde düzenlenen Rumeli- Balkan Buluşması'na İzmir'de de faaliyet gösteren 4 federasyon 33 dernekten toplam 500'e yakın kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rumeli ve Balkanlar'dan Türkiye'ye gelenler için "Onlar göçmen değil bu vatanın asil evlatları" demesi salondan büyük alkış aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondakilerin "İdam" istemesi üzerine "16 Nisan'dan sonra eğer meclisten önüme gelirse benim onaylayacağımı daha önce de söyledim" diye konuştu.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayesinde AK Parti milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hakan Çavuşoğlu ve Orhan Kırcalıoğlu koordinasyonunda farklı illerde düzenlenen çalıştaylar sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayesinde Rumeli- Balkan Buluşması'nın düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine, bugün Beştepe Millet Camii Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen buluşmaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilleri, belediye başkanları ve yaklaşık 2 bin 500 davetli katıldı. Etkinlik, Şef Abdullah Kurbani öncülüğündeki turkuaz renkli kostümleriyle dikkat çeken Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu'nun konseriyle başladı. Konser arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salona davetlilerin de kullandığı kapıdan girdi. Yerine geçinceye kadar salondakilerin yoğun ilgisini gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmadı. Salondakiler sık sık "İşte ordu işte komutan", "Dik dur eğilme bu millet seninle" diye slogan attı. Konserin sona ermesinin ardından konuşan Bakan Müezzinoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, Rumeli ve Balkan göçmenleriyle ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Balkan ve Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Başkanı Turan Gençoğlu, salondakiler adına yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bakan Müezzinoğlu'na teşekkür etti, Bulgaristan'daki seçimler nedeniyle Türklerin yaşadığı sıkıntılardan büyük üzüntü duyduklarını anlattı.

İZMİR ÇIKARTMASI

İzmir'de de faaliyet gösteren 4 federasyon 33 dernekten toplam 500'e yakın kişi katıldı. Kordon İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Şanlı'nın organize ettiği grup, sabahın erken saatlerinde Ankara'ya ulaştı. Kınık Belediye Başkanı AK Parti'li Sadık Doğruer ile İzmirli bazı işadamları da etkinliğe katıldı. Rumeli ve Balkanlar'dan Türkiye'ye gelip yerleşenlerin göçmen değil Türkiye'nin asil vatandaşlarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı. Avrupa Birliği ülkelerinde yaşananları eleştiren Erdoğan, "Hollanda başta olmak üzere Avrupa'da, demokrasiden bahsediliyor ama orada yaşananları, vatandaşlarımıza yönelik insanlık dışı uygulamaları görüyorsunuz. Bu pazar Bulgaristan'da seçimler var, oradaki kardeşlerime ve hükümete sesleniyorum Bulgaristan'daki seçimlerin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ederim. Bir taraftan demokrasi diyeceksin sonra oradaki Türklere baskı yapacaksın olacak iş değil. Rumeli ve Balkan Türklerinin sorunlarının çözülmesi için önemli çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu.

İLK KONSER

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ilk konserin bugün verildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorsunuz şehitlerimiz nedeniyle burada daha önce konser vermedik. Bugün ya Allah Bismillah dedik ve ilk konserimizi verdik" dedi. İzlediği bir televizyon programında konuşulanlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Diyor ki 'ne üretiyorsun onu anlat' diyor. Dikkat et biz şu an Cumhurbaşkanlığı Sistemi'yle ilgili seçime gidiyoruz. Sen 15 senede bu ülkede neler üretildiğini kavrayamadıysan sana yazıklar olsun" dedi. Yeni sistemin şifresinin 'istikrar' olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sistemde başarılı olamayanların ayakta kalamayacağını bu nedenle bu sisteme karşı çıkıldığını söyledi.

Tufan HAMARAT / ANKARA / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!