Kule için sandık vakti

Güncelleme Tarihi:

Kule için sandık vakti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 15:28

Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi’nin kaderini belirleyecek halk oylaması için yarın ilçenin 5 noktasında sandık kurulacak. “Yıkılsın” ve “Yapılsın” seçeneklerinin yer alacağı oylamadan çıkacak sonuca göre hariket edeceklerini belirten Başkan Mustafa Ak, her iki sonuca da hazır olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kule için sandık vakti

Keçiören’de 2003’te temeli atılan ve 144’üncü metrede yarım kalan Cumhuriyet Kulesi’nin kâderini yarın 5 noktada yapılacak halk oylaması ve ilçede başlatılan anket çalışması belirleyecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile yaptıkları görüşmede ‘halka sorulması’ yönünde karar çıkan kule için vatandaşlara “Yıkılsın mı, yapılsın mı” seçeneklerini sunacaklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, oylamada ikâmet şartının olmadığını, kimlik numarasıyla herkesin oy kullanabileceğini belirtti. Vatandaşa yapım ve yıkım maliyetiyle ilgili bilgi notu da vereceklerini anlatan Başkan Ak, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YAPIMA 20, YIKIMA 4 MİLYON

Kule henüz daha yarım, yüzde 45’lerde. Şu ana kadar 2009-2010 rakamlarına göre kuleye 17 milyon harcanmış durumda. Kuleyi tamamlamakla alakalı harcayacağımız tahmini rakam 20 milyon civarında. Yıkarsak da yıkım tekniğine göre 2 milyonla 4 milyon arasında değişen bir rakamda olacak. Bunu da vatandaşlarımıza söyleyeceğiz. Ona göre kararını vermesini isteyeceğiz. Vatandaşımız neyi isterse onu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Kule için sandık vakti

35 METRE DAHA YÜKSELECEK

Yıkılması halinde yerine bir şey düşündük. Yıkılmadan önce mevcut haliyle tamamlanmak üzere projemizi hazırlamış durumdayız. Mevcut hali bitmiş hali değil bunun üzerine bir 35 metre daha çıkmamız gerekiyor. Onun değişikliğini yaptık. Şu anki mevcut projede en üst katında tıpkı Atakule’deki gibi bir restoran kısmı ve seyir terası var. Alt kısmında da dükkanlar var. Bunun dışında orta kısmında bir şey yok.

YIKAN BAŞKAN OLMAK İSTEMEM

Kulenin temeli hiç atılmamış olsaydı ben bunu yapmazdım. Yapılan yanlış bir proje, yeri de yanlış. Ama bu hale gelmiş, bu hale geldikten sonrasını kurtarmaya çalışıyoruz. Bu yatırımı yıkmak kolaydır ama yıkan bir belediye başkanı olmak istemem. Hep acaba kurtarabilirmiyiz hesabını yaptım. Yıkmak isteseydim şimdiye kadar çoktan yıkmıştım. Eğer yapımla alakalı bir ihtimal var ise bunu da yapalım. Ama eğer vatandaş buna rağmen yıkılsın, buna bir daha 25 milyon lira para harcamak istemiyoruz diyorsa yıkıma da hazırız.”

Haberin Devamı

Kule için sandık vakti

5 SANDIK 10 BİN  KATILIMCI

Mahallelerde vatandaş, esnaf, muhtarlık gibi farklı yerlerde anketörlerin anket çalışmasına başladıklarını ifade eden Mustafa Ak halk oylamasına
10 bin civarında katılım beklediklerini söyledi. Yarın 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak halk oylaması için sandık kurulacak noktalar ise şöyle:
* Kalaba Meydanı
* Sancaktepe Kavşağı
* Yavuz Sultan Selim Parkı
* Gazino Fatih Sultan Mehmet Parkı
* Melih Gökçek Camii.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!