Kulalılar, Selvili Dede Şenliği'nde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kulalılar, Selvili Dede Şenliğinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 12:13

Kulalılar, Selvili Dede Şenliği'nde buluştu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Kula İlçesi kırsal Kenger Mahallesi'nde bu yıl 21'incisi düzenlenen Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Kenger Mahalle Muhtarlığı ve Kula Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen şenliğe, MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi meclis üyeleri, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğe katılanlar, Kenger Mahallesi Muhtarı Günay Yılmaz tarafından karşılandı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Muhtar Günay Yılmaz, "Bugün, bizlerin bir araya gelmesine vesile olan Selvili Dede'yi rahmetle anıyorum. Beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde hep birlikte olmak, bir bayrak altında toplanmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz 21. Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliğimize katılarak bizleri onurlandırdınız. Şahsım ve Kenger Mahallesi adına hepinizi saygıyla selamlıyor, şenliğimizin birliğimize vesile olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, şenlik, Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği Deyiş ve Semah Ekibi'nin gösterisi ile devam etti. Yerel sanatçılar Sami Dinç, Osman Yılmaz, Efe Can Şengül ve Sevim Erkılıç'ın birbirinden güzel türküleri seslendirdiği renkli görüntülere sahne olan şenlikte, etkinliğe katılanlara kavurma, keşkek, pilav, nohut ve irmik helvası ikram edildi.

Selvili Dede'nin türbesi başında dualarında edildiği şenlik, Kenger Mahallesi Muhtarı Günay Yılmaz'ın Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve şenlik için için emeği geçenlere teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.

Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!