Kulalı öğrenciler 'Vicdan'ı çok sevdi

Güncelleme Tarihi:

Kulalı öğrenciler Vicdanı çok sevdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 10:40

Kulalı öğrenciler 'Vicdan'ı çok sevdi

Haberin Devamı

MANİSA'nın Kula ilçesinde Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin öğrencilere verdiği trafik asayiş ve kaçakçılık konularındaki uygulamalı eğitimde, narkotik köpeği 'Vicdan' öğrencilere gösteri yaptı.

Jandarma ekipleri, Kula'nın Gökçeören Mahallesi'ndeki Yunus Emre İlkokulu öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verdi. Türkiye'nin en önemli sorunlarından trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla trafik bilincini arttırmaya yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Kulalı öğrenciler bilgilendirildi. Eğitime Kula İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, Kaçakçılık ve Organize Suclarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde narkotik köpek timi katıldı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Çelik trafik kuralları ve uyulması gereken kurallar ile ilgili uygulamalı eğitim verdi. Eğitimde yayaların uyması gereken kurallar, öğrenci servis araçlarında hareket tarzları ve emniyet kemerinin önemi öğrencilere anlatıldı.

Jandarma narkotik köpeği Vicdan da öğrencilere gösteri yaptı. Vicdan isimli köpek gösterileriyle öğrencilerden alkış aldı. Öğrenciler Vicdan'ı yakından severek fotoğrafını çekti. Daha sonra öğrencilere trafik ekiplerinin kullandığı araç ve gereçler tanıtılarak kurallar hatırlatıldı. Öğrencilere Kula İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından çeşitli hediye ve broşürler verildi.

Gökçeören Yunus Emre İlkokulu Müdürü Bilal Ayyıldız, "Jandarma ekiplerimizi okulumuzda ağırlamaktan mutluluk duyduk. Öğrencilerimize ve bizlere vermiş oldukları bilgilerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!