Kulağıma takılanlar

Engin Gürkey Nabız / Balkanist
Engin Gürkey, renkleri olan bir müzisyen. Balkanist’i dinleyince tam olarak anlayacaksınız ne demek istediğimi. Önemli müzisyenlerin içinde olduğu, Engin Gürkey’in Balkan coğrafyasındaki kökleriyle barışma niyetiyle yaptığı güzel bir albüm. Özellikle Ceza’nın kardeşi Ayben’in Romano Hiphop’ına dikkat.

Buğra Uğur’la Otuz Yıl / Gece Düşleri
Bir saygı albümü. Buğra Uğur’un uzun müzik yolculuğunda kendisini yalnız bırakmayan dostlarının desteğiyle ortaya çıkmış bir çalışma. Aynı zamanda bir Eurovision markası olan Buğra Uğur; Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Zerrin Özer, Füsun Önal, Nilüfer, Kayahan gibi önemli isimlerle çalıştı.

Zafer Dilek- Oyun Havaları
Yetmişlerin Zafer-Banu-Hülya grubunu hatırlar mısınız bilmem. Ama o grubun Zafer’inin o yıllarda yayınladığı pek bilinmeyen bir plağı gün yüzüne çıkarttığı için Ossi Müzik’e teşekkürü borç bilirim. Zafer Dilek’in gözünden oyun havaları?

Serap Yağız&Suların Uğultusu / Güneş Şarkıları
İşin içinde Moğollor’ın Taner Öngür’ü var. Albümün kapağına küçücük “fikir ve macera Taner Öngür” yazmış Taner Bey. Güneş teması üzerine yapılmış şarkılar. En az Taner Öngür kadar mütevazı ve ilgi çekici bir albüm.

Yıldız Usmanaova- Dünya
Özellikle Türk popüler müziğinin 3 önemli erkek vokaliyle yaptığı düetler itibariyle dikkat çekiyor Yıldız Usmanova. Yaşar, Fatih Erkoç ve Levent Yüksel bu projenin mihenk taşı olmuş. Müzikal prodüktör, Sezen Aksu’nun son gözdesi Mustafa Ceceli. Prodüksiyonun bir müzik yazarı ve televizyoncu olan Şafak Karaman’ın şirketinin elinden çıkmış olması daha da enteresan kılıyor projeyi.

Çeşitli Sanatçılar- Alaturka İstanbul 2
Avni Anıl, İsmail Hakkı Nebioğlu, Selahattin Altınbaş, Ferit Sıdal gibi önemli müzisyenlerin besteleri, geçen yıl ilki piyasaya çıkan Alaturka İstanbul Serisi’nin başarısı üstüne bu ikinci albümde görücüye çıkıyor. “Bu Akşam Bütün Meyhanelerini Dolaştım İstanbul’un”, “Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim”, “Hatırla Ey Peri”, “Ömrümüzün Son Demi” öne çıkanlar?

Sonsuz- Orijinal Film Müzikleri
Filmi çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Ama sinema yazarı olmadığım için ciddiye almayın. ENC adlı şirket özellikle film, dizi ve belgesel müziklerini albüme dönüştürmek için yola çıkmış? Şevval Sam’ın sözlerini yazdığı ve Leman Sam’ın söylediği şarkı filmle aynı adı taşıyor.

Ara Dinkjian- Peace On Earth
Ermeni asıllı Amerikalı sanatçı Ara Dinkjian’ı; toprağı bol olsun Onno Tunç’un kardeşi Arto Tunç Boyacıyan’la yaptığı Night Ark projesiyle tanıdım. Zamanında Sezen Aksu, Ahmet Kaya albümlerine değer katan udi Dinkjian’ın 2007 Kudüs Uluslararası Ud Festivali vesilesiyle kaydedilmiş albümü. Kulağınızın pası silinecek.
Yazarın Tüm Yazıları