Kula’nın Yiğit’i; Yiğit Zabunoğlu

Haberin Devamı

Yıllar su gibi akıp gidiyor. 146 haftayı geride bırakan ‘Sıradışı’ yazı serime başladığım ilk günkü heyecanımı unutamam. Siz değerli Hürriyet okurlarıyla, Ege’nin sıradışı insanlarını farklı özellikleri ile cumartesi günleri evlerinize konuk ettim. Yaşları, eğitimleri, işleri, hobileri, hayata bakışları farklı dostları bilinmeyen özellikleriyle sizlerle paylaştım, paylaşmaya da devam ediyorum. Aynı heyecanı hala ilk günkü gibi hissediyorum. Bugün yine çok değerli bir konuğum var: Yiğit Zabunoğlu.. Dede merhum Ali Zabunoğlu, baba Kemal Zabunoğlu ve amca İbrahim Zabunoğlu’nun Kula Maden Suları’nda yetiştirdiği mert, terbiyeli, düzgün, çalışkan, adı gibi yiğit genç bir girişimci. Söyleşimizde özelliklerini paylaşırken o tatlı utangaçlığı unutulmaz. Büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgi dolu, dinamik, zinde, akıllı bir genç. Arabaya binerken “Kemersiz hayatta yola çıkmam” sözüyle dikkatli, canlılara olan sevgisiyle hayata saygılı, gönlü zengin, enerji dolu güzel bir insan. Kula Maden Suları’nda merdivenleri basamak basamak, sakince, telaşsız, kendinden emin adımlarla çıkan, ailesini onurlandıran, yüzünden eksik olmayan tebessümünü iş ve özel yaşamında herkesle paylaşan Yiğit Zabunoğlu anlattı, biz dinledik...

Haberin Devamı

Kula’nın Yiğit’i; Yiğit Zabunoğlu

HAYAT FELSEFESİ
Dürüst, düzgün olmak, işini her zaman en iyi yapmak. Kimseyi arkamdan konuşturmamak. Dedikodudan uzak olmak.

OTOMOBİL
Yılda 100 bin kilometre

* İlk arabam krem renkli bir Audi A3’tü. Abime ait bir araçtı, bana hediye etmişti. Şu an ise 2011 model siyah Volvo’m var.
* İş pozisyonum gereği çok seyahat eden biriyim. Haftanın dört günü dışarıdayım. Ege, Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu’da var olduğumuz 12 kentteki bayilerimizi dönüşümlü ziyaret ederim. Otelde kalmayı sevmediğimden günübirlik Çanakkale, Uşak’a vs gittiğim olur. Dolayısıyla yılda yaklaşık 90-100 bin kilometre yol yapıyorum. Ama açıkçası otomobil kullanmayı çok sevmiyorum. Bu nedenle seyahatlerde genelde yanımda ekipten bir arkadaşım olur. Direksiyonda da o oturur. Zorunlu kalmadıkça ben sol tarafa geçmem!
* Kemersiz hayatta yola çıkmam. Bakkala bile gitsem mutlaka takarım. Otoban dışında hız da pek yapmam.
* Bir arabada öncelikli olarak güven, sağlamlık, donanım, rahatlık ararım.

Haberin Devamı

BESLENME
Tavuk ve balıksız yapamam

* Güne mutlaka kahvaltıyla başlarım. Ağırlıklı olarak işyerinde yaparım. Genelde gevrek-çay ya da boyoz-yumurta-çay yerim. Hafta sonları daha zengin bir kahvaltı yaparım. O zaman sofrada çeşit çeşit peynir ve zeytin olsun isterim.
* Öğlenleri hep dışarıdayım. Tercihim ev yemekleri. Eğer bulamazsam köfte tüketirim.
* Akşamları evdeysem annemin hazırladığı lezzetlerden yerim, dışarıda isem balık ya da ızgara alırım.
* Yemek seçmem ama tavuk ve balığın her türlüsüne bayılırım. Sebzeleri ise olmasa da aramam.
* Akdeniz mutfağını severim. Fast-food’dan hoşlanmam. Uzakdoğu lezzetleri bana pek uygun değil.
* Mutfak bana göre değil. Çok nadir girerim, onda da kendime bir tost yapar çıkarım.

Haberin Devamı

Kula’nın Yiğit’i; Yiğit Zabunoğlu

MEKAN
Yeni yer keşfetme peşinde koşmam

* İzmir’de Levent Marina Sipari, Kordon’da Balık Pişiricisi Veli Usta, Balıkçı Seyit, Körfez ve Deniz, Çeşme Dalyanköy’de Körfez Mehmet, Balıkçı Osman&Muharrem en beğendiğim lezzet durakları arasında. Bir mekan tercihinde lezzet, güler yüz, ambiyans benim için önemli. Genelde de bildik, tanıdık yerlere giderim. Yeni yerler keşfetme peşinde koşmam. Sürprizle karşılaşmak istemem. Yurt dışında ise o ülkenin yerel tatlarını sunan yerleri sorar, öğrenir, oralara giderim.

SPOR
Hasta derecesinde FB’liyim

* Küçük yaştan beri yazları da çalıştığım için hayatımda düzenli bir spor yok. Ara sıra yürüyüş yapıyorum. 5 sene öncesine kadar İsviçre’de oturan teyzemin yanına kayak kaymaya giderdim. Ama tamamen hobi olarak. Hasta derecesinde Fenerbahçe taraftarıyım. İzmir ve Ege’ye gelirse kaçırmam. İstanbul’a gittiğimde ise denk gelirse Şükrü Saraçoğlu’na gider, izlerim.

Haberin Devamı

TATİL
Bayramdan bayrama çıkıyorum

* Sadece bayramlarda tatil yapabiliyorum. Bir arkadaş grubum var. Genelde onlarla yurtdışında farklı yerlere uçarız. Yazın cumartesi akşamdan Çeşme’ye yazlığa giderim. Artık ne kadar tatil derseniz! Tatil benim için dinlenmek, kafa boşaltmak demek.

KARİYER
Temelden zirveye yükselmek önemli

* Yüksek öğrenimime Bilgi Üniversitesi İşletme’de başladım, son iki sene İzmir Ekonomi’ye yatay geçiş yaptım.
* Kendimi bildiğimden beri yazları herkes tatile çıkarken ben fabrikaya giderim. Ailem, havayı solumamı, işleyişi görmemi isterdi. Üniversiteye kadar direkt bir sorumluluğum olmadı, ufak tefek verilen işleri yaptım. İstanbul’dan İzmir’e gelişimde yine işleyişten uzak kalmamak, bir an önce işe adapte olmak içindi. Master hayalim vardı, sırf zaman kaybetmemek için vazgeçtim. Askerlik dönüşü ise kendimi satış departmanında buldum. Halen satış-pazarlama müdürü olarak görev yapıyorum. Kendi kuruluşumda dahi olsa işi temelden öğrenip zirveye çıkmanın doğru olduğuna inananlardanım.

Haberin Devamı

Kula’nın Yiğit’i; Yiğit Zabunoğlu

GÜNE BAŞLANGIÇ
Güne zinde başlamayı severim

* 23.00’te yatar, 07.00’de kalkarım, en geç 08.30’da işimin başında olurum. Güne zinde başlamanın keyfini çıkarırım. Sağlıklı bir insanın gün içinde pozitif olduğunu gördüm.

MODA
Spor sevmem, takım giyinirim

* Giyim kuşamı sever, olabildiğince özen gösteririm. Genelde takım giyinirim, kravat da takarım. Spor kıyafetleri pek sevmem. Koyu lacivert ve gri renkleri severim. Gömlekte beyaz ve mavi. Genelde hazır alırım, zaman zaman Hakkı Tosyalı’ya diktiririm. Kupon Metin’in yeni sezonda giyim üzerine çalışmalarında müşteri olarak yer almayı düşünüyorum.

SOSYAL MEDYA
İnsanların bilgilenmesinden yanayım

* Hem Facebook, hem de Twitter’da vardım, ancak zamansızlık ve özelimi çok paylaşmayı sevmediğim için her ikisinden de çıktım. Teknolojinin gelişmesinden, insanların dünya çapında bilgilenmesinden yanayım. Bu, toplumun her kesiminin aydınlanması demektir. Ancak vakit ayırmak çok önemli.

ASTROLOJİ
Doğru, dürüst biraz da kıskanç

* Kova burcuyum. Bu burcun dürüst, akıllı, kıskanç olduğu söylenir. Diyebilirim ki, burcumun özelliklerinin çoğunu taşıyorum. Burçlara inanır mısınız derseniz, ne evet, ne hayır!

SEVİMLİ DOSTLAR
Sokak hayvanlarıyla aram iyi

* Hiç hayvan beslemedim. Apartmanda oturduğumuz için annem istemedi. 4 yıl önce bir Rottweiler aldım ama birkaç gün sonra geri vermek zorunda kaldım. Ancak sokak hayvanlarıyla aram iyi. Özellikle fabrika civarında beslediğimiz 6-7 köpek var. Onları özel seviyorum. Babamı ve fabrikayı koruduğuna inanan bu hayvanların varlığı ve duyguları beni çok mutlu ediyor.

İNSAN İLİŞKİLERİ
Çalışanlarımla aile gibiyiz

* İnsanlarla dostluk oluşturmaktan yanayım. Kimseyi kırmamaya dikkat ederim. Dostlarımla güzeli paylaşmaktan keyif alırım. Onların dertlyerini paylaşmaktan ise kaçınmam, yardımcı olurum. Çalışanlarımla bir aile gibiyiz. Aramızda ince bir çizgi mutlaka vardır. Güleryüz, birlik ve beraberlik içinde mutlu bir ortam yaratılmasını sağlarım.

Yazarın Tüm Yazıları