Melike Karakartal, Ford Riley ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

Melike Karakartal, Ford Riley ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 13:55

90’ların meşhur Aslan Kral efsanesi, yeni bir Disney yapımına ilham verdi. Filmin öyküsünün devamı niteliği taşıyan çizgi dizi Aslan Koruyucuları, “Kükreme Geri Dönüyor” özel bölümü ile yarın, çizgi film serisi ise 2 Mayıs’tan itibaren her gün Disney Channel’da olacak.

Haberin Devamı

Bugüne kadar izleyici önüne çıkmış Disney animasyonları arasında en üst sıralarda yer alan 1994 yapımı Aslan Kral, yeni bir Disney animasyonuna ilham oldu. “Aslan Koruyucuları: Kükreme Geri Dönüyor”, yarın saat 17.00’de 44 dakikalık bir özel bölümle ilk defa izleyici karşısına çıkacak.

Melike Karakartal, Ford Riley ile buluştu



Yapım, Aslan Kral’dan hatırlayacağınız ana karakterler Simba ve Nala’nın ikinci çocuğu Kion’un etrafında şekilleniyor. 
Kion, Aslan Kayalığı’nı korumak ve “Yaşam Döngüsü”nün devamlılığını sağlamak üzere bayrağı büyüklerinden devralarak birbirinden farklı hayvan dostlarıyla bir ekip oluşturuyor. 
Aslan Kayalığı’nı koruyacak ekibi genç aslanlardan oluşturmak yerine, daha başarılı olacaklarını düşündüğü arkadaşlarını, yani en cesur porsuk Bunga’yı, en hızlı çita Fuli’yi, en güçlü hipopotam Besthe’yi ve en iyi görüşe sahip balıkçıl Ono’yu yanına alıyor... 
Kion, “Aslan Koruyucuları” takımıyla Afrika’nın savanlarında türlü maceralar yaşarken, minik izleyicilere yürek ısıtan hikayeler eşliğinde arkadaşlık, aile değerleri, sadakat, güven, bağlılık, sevgi, denge gibi değerleri aşılayacak. 
Disney Junior Genel Müdürü Nancy Kanter, Aslan Koruyucuları’nı, Aslan Kral’ın doğal bir uzantısı gibi düşündüklerini, ailelere hitap eden bu filmin öz değerlerini alarak, devam hikayesini 2-7 yaş aralığına hitap edecek biçimde tasarladıklarını ifade ediyor. 
Yapım, yetişkinler için de elma şekeri tadında; eski Disney klasiklerine de uzaktan selam gönderirken, tüm izleyicilerine yeniden çocukluğundaki sıcak duyguları hissettiriyor.
Aslan Koruyucular ile tanışma sayılabilecek ve 23 Nisan’da yayınlanacak “Kükreme Geri Dönüyor” özel bölümünden sonra Aslan Koruyucuları, 2 Mayıs’tan itibaren hafta içi her gün 16.00’da Disney Channel’da yayınlanacak...
Çizgi dizinin Türkiye prömiyeri öncesi Disney’in Los Angeles’taki merkezinde yapımın yaratıcısı Ford Riley ile buluştuk... 
◊ Geçmişte yapılan çizgi filmlerle bugünkülerin sizce en büyük farkı nedir? Disney klasikleri animasyon alanında bizim için çıta belirlerdi, bugün nasıl bir ayrım var çizgi filmler arasında?
- Geçmişte çizgi filmler, yaş aralığı gözetmeksizin tüm çocuklara hitaben yapılırdı. 
Mesela Duck Tales’i veya Mickey Mouse’u düşünün, pek çok çocuk yaş ayrımı gözetmeksizin izleyebilir ve sevebilir. Şimdi ise belirli yaş gruplarına ayrılarak çalışıyoruz. 
◊ Bir hikaye üretirken, karakter ve mekanları nasıl oluşturuyorsunuz? 
- Çocukluğum, ilgi duyduğum şeyler, ailem, hayat... 
Kısacası her şey! Kion ve Kiara’nın ilhamı, birbiriyle tatlı tatlı rekabet eden iki kardeş, kendi oğlum ve kızım örneğin. 
Kion ile en yakın arkadaşı Bunga, oğlum ve en yakın arkadaşı mesela! Kayalıkların ilhamı, Utah’taki Bryce Kanyonu’na yaptığım bir gezide gördüğüm yeryüzü şekillerinden... Çocukluğumda izlediğim çizgi filmler... İlham her yerden gelebiliyor. 
◊ Aslan Koruyucuları’nda ilk başta hangi değerlerin baskın olacağına, çocuklara ne gibi önemli mesajlar verileceğine nasıl karar verdiniz?
- Yola çıkış noktası Aslan Kral olduğu için esas değerimiz “Yaşam Döngüsü” olmalıydı, Aslan Kayalıkları’nı korumak ve Yaşam Döngüsü’nün devamlılığını sağlamak. Yaşam Döngüsü de, buradaki tüm canlıların, doğa ile birlikte uyum ve denge halinde yaşamaları demek. Bu da izleyicilere süreklilik ve değerleri koruma mesajı iletiyor. Aynı zamanda “çeşitliliğin güzelliği” mesajı da veriyor, çünkü Kion, Aslan Koruyucular’a sadece aslanları değil, pek çok farklı hayvan dostunu da katıyor, bu da çeşitliliğin altını çiziyor. 
Hepsinin iyi olduğu farklı bir yön var, birlikte daha güçlü olduklarını, ancak birlikte çalıştıkları zaman her şeyin altından kalkabileceklerini görüyorlar. Çeşitlilik, güç demektir, ana mesaj bu.
◊ Çizgi filmler, çocukların eğitim süreci içinde sizce tam olarak nerede duruyor? 
- Çizgi filmlerin eğitici tarafları elbette büyük ancak bunu doğrudan değil, güzel hikayelerle verilen güzel mesajlarla yapıyorlar. 
Mesela Aslan Koruyucuları ile çocuklar, farklılığın neden kalabalıklara güç verdiğini, takım çalışmasının neden iyi bir şey olduğunu, harika bir hikaye aracılığıyla öğreniyorlar. 
Bu hikayede mal mülk yok, arabalar yok, para yok, maddiyat dünyasında geçmiyor, sadece hayvanlar var ve doğada basit bir biçimde var olma mücadelesi veriyorlar. 
Aslan Koruyucuları, bizi biz yapan değerlerle, dengeyle doğa içinde var olmakla, temel insani değerlerle ilgili bir çizgi film ve dolayısıyla, dünyanın her yerindeki çocuklara hitap ediyor.

Haberin Devamı

Melike Karakartal, Ford Riley ile buluştu

Haberin Devamı

Kükre de görsünler!

23 Nisan itibariyle ayrıca Disney Türkiye web sitesinde “Aslan Koruyucular Kükreme Yarışması” da başlıyor. Yarışma kapsamında www.disneyturkiye.com.tr adresinden #kukredegorsunler etiketiyle kükreme videoları toplanacak, videolar arasında yapılacak elemeler sonucu seçilenler Disney Channel’da yayınlanacak. 

BAKMADAN GEÇME!