Kuğulara sağlık taraması

Güncelleme Tarihi:

Kuğulara sağlık taraması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 12:09

Kuğulara sağlık taraması

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA'nın simgesi Kuğulupark'ın kuğuları sağlık kontrolünden geçti. Periyodik sağlık taraması yapılan kuğulardan siyah olanı saldırgan tavırlarından dolayı bir süre havuzda tek başına kalacak.
Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin uzman veterinerleri Çankaya'nın simge parklarından Kuğulupark'taki kuğuların sağlık taramasını yaptı. Periyodik olarak parklarda bulunan kuğu, kaz ve ördeklerin sağlık taramalarını yaptıklarını dile getiren yetkililer, “Halkla iç içe olan hayvanlarımızın özellikle kuğuların bakımına özel önem veriyoruz. Halkın yoğun sevgisi ve ilgisini çeken bu hayvanlar parkımızın da simgesi. Yaptığımız sağlık taramalarında rutin kontrollerinin yanı sıra gerekli koruyucu ilaçlarını da veriyoruz" dedi.
SİYAH KUĞU BİR SÜRE YALNIZ KALACAK
Kuğulupark' ta bulunan 5 kuğudan biri olan siyah kuğu ise geçici bir süre havuzda ayrı bölümde tutulacak. Saldırgan ve yaralayıcı tavırlarından dolayı diğer arkadaşlarından ayrı tutulan siyah kuğunun yalnız hali vatandaşları üzse de diğer kuğuların sağlığı için bir süre yalnız kalmasının gerekli olduğu belirtildi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!