Kuduzlu nakilden ilk ölüm

Güncelleme Tarihi:

Kuduzlu nakilden ilk ölüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2005 01:41

Almanya’da kuduzlu bir kadından 6 kişiye nakledilen organlar öldürmeye başladı. 26 yaşındaki kadından akciğer nakli yapılan kişi öldü. Kuduz olduğu, organları nakledildikten sonra anlaşılan 26 yaşındaki Alman kadının akciğerinin nakledildiği kadın, Hannover Tıp Fakültesi’nde tedavi görüyordu.
  Kök hücre ekilen kalbi canlandı

Fakülte yetkilileri, kadının ABD’de denenen bir yöntemle tedavi edilmeye çalışıldığını, fakat kurtarılamadığını açıkladı. Fakülteye göre, aynı yöntemle daha önce ABD’de kuduz virüsü bulaşan 15 yaşındaki bir kız başarıyla tedavi edildi, ancak kıza kuduz virüsü organ nakliyle bulaşmamıştı.

HİNDİSTAN’A GİTMİŞTİ

Hindistan tatilinden dönüşünde, geçen aralık ayında kalp krizi geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen kadında kuduz olduğuna dair daha önce hiçbir belirti yoktu. Bunun üzerine kadının akciğeri, böbrekleri, pankreası, karaciğeri ve korneası 6 kişiye nakledildi. Bu 6 kişiden 3’ü kuduza yakalandı. Kadının kuduz olduğu sonradan anlaşıldı. Kadının kuduzu nasıl kaptığı saptanamadı. Organlarını nakledildiği kişilerden kuduza yakalanan diğer ikisinin de durumu kötü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!