Kudüs'te iki saldırı: 3 ölü, 22 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kudüste iki saldırı: 3 ölü, 22 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 14:45

Kudüs'te meydana gelen bıçaklı ve silahlı iki saldırıda üç kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı Kurumu basın sözcüsü Yonatan Yagodousky, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs'ün Amon Hanatziv bölgesinde bir otobüse düzenlenen silahlı saldırıda bir İsraillinin öldüğünü, altısı ağır 16 kişinin yaralandığını söyledi. Yagodousky, saldırıyı gerçekleştiren iki kişiden birinin polis tarafından vurularak öldürüldüğünü, diğerini ise yaralandığını belirtti.

Kudüs'ün Malchai Yisrael mahallesinde düzenlenen ikinci saldırıda ise bir sürücünün aracıyla durakta bekleyenlere çarptıktan sonra aracından inerek çevredekileri bıçaklamaya başladığını kaydeden Yagobousky, "Bu ikinci saldırıda bir İsrailli öldü, dört kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs polis tarafından vurularak yakalandı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld de yaptığı açıklamada, saldırılarda iki İsrail vatandaşı ile bir saldırganın öldüğünü doğruladı.

Rosenfeld, polisin çevrede devriye gezerek başka saldırıları önlemeye çalıştığını kaydetti.

İsrail radyosunun haberine göre, İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıların ardından bakanlar kurulunu saat 15.00'te acil toplantıya çağırdı.

GERGİNLİK TIRMANIYOR
İsrail polisinin, öğle saatlerinde Tel Aviv yakınlarındaki Ranana kentinde bir İsrailliyi bıçakladığı ileri sürülen Filistinliyi vurduktan sonra gözaltına bildirilmişti. Bıçaklandığı ifade edilen İsraillinin ise hafif yaralandığı kaydedilmişti.

Böylece bugün İsrail'de gerçekleşen üç saldırıda biri Filistinli toplam üç kişi hayatını kaybetmiş oldu. Üçü Filistinli 24 kişi de yaralandı.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosun başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı bu son olaylarla 27'ye yükselirken, olaylarda altı da İsrailli öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!