Kudüs mitingi

Güncelleme Tarihi:

Kudüs mitingi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 22:21

Saadet Partisi (SP) ile bazı sivil toplum örgütleri ve derneklerin desteğiyle Yenikapı miting alanında 'Kudüs İslam’ındır' mitingi düzenlendi.

Haberin Devamı

Miting için kurulan sahnede, eski Başbakan Necmettin Erbakan ve 2. Abdülhamid’in posterleri ile Kudüs’teki Kubbet’üs Sahra’nın kubbesinin maketi yer aldı. Miting öncesi Arapça ve Türkçe müzikler ile Âşık Mahsuni Şerif’in ‘Amerika katil, katil' türküsü çalındı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül destek videosu yayınladı. Mitinge katılanlar Filistin ve Türk bayrakları salladı. Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa “Bağımsız Filistin devleti olmadan asla barış olmaz. Bağımsız Filistin de Kudüs başkenti olmadan olmaz. Kudüs bizimdir ve bizim olmaya devam edecek ”dedi. SP İl Başkanı Abdullah Sevim ise Kudüs’ün gönüllü muhafızı olmak için Filistin Büyükelçiliği’ne başvuru kampanyası başlatacaklarını söyledi. 

Mitingde son olarak SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kürsüye çıktı. Karamollaoğlu özetle şöyle konuştu: “Sadece Kudüs için değil, başkenti Kudüs olan özgür Filistin için buradayız. İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı Türkiye. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Kudüs konusundaki açıklamalarını olumlu buluyoruz ama kesinlikle yeterli bulmuyoruz. Çarşamba günü toplanacak zirveden bildiri değil, yaptırım bekliyoruz. İslam ülkelerinin, Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıma kararlarını ilan etmeleri gerekir. İslam ülkeleri İsrail’le bütün ilişkilerini kestiğini ilan etmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!