Kuddusi Müftüoğlu: 'Hakemlere fiziki temas olmadı'

Güncelleme Tarihi:

Kuddusi Müftüoğlu: Hakemlere fiziki temas olmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 22:33

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrası yaşanan olaylar ilgili TRT Spor'a konuştu.

Haberin Devamı

İşte MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun açıklamaları;

O gece UEFA yetkilleri ile resmi yemekteydim ve maçı seyrediyordum. Arkadaşlarım var, FIFA hakemleri var resmi bir yemekti. Maç sonu bu olaylar olduğu için telefonum durmadı ama ben bakamadım telefonlara resmi yemekte olduğum için... Telefonlara daha sonra döndüm hakem arkadaşımızı aradım Çağatay Şahan'ı...

'BU OLAYLAR BİZİ ÜZDÜ'
Tabi üzüldük çünkü normalde müsabaka bitince soyunma odasına giriyor hakem arkadaşlarımız ve soyunma odasını kapatıyoruz. Sıcak bir ortam bütün statlarda böyledir. Gözlemci içeri girer temsilci içeri girer daha sonra stat boşalır ve hakemler stadyumdan ayrılır. Tabi hakem arkadaşlarımız ayrılamadı stadyumdan... Türk hakem ailesi olarak üzüldük yaklaşık 4 saat soyunma odasında kalarak oradan çıkamamak bizi üzdü. Kapı kitli değil açık ama görevli dışarıda kalabalık bir kitlenin olduğunu ve dışarıya çıkamayacaklarını belirtiyor.

Haberin Devamı

Ersin Düzen: 'Bu bir rehin alma veya mahsur tutma değil. Dışarıda taraftarlar var bir süre bekleyin' manasına geliyor.

'FİZİKİ BİR TEMAS YOK'
En sonunda saat 03:30 gibi dışarı çıkabiliyorlar. Hakemler dışarıya çıkmak istiyor. Hakemlere fiziki olarak bir müdahele yok. Soyunma odasında sadece hakemler var dışarıdan kimse girmiyor zaten. Soyunma odası koridorlarında yaşananlar var Federasyon temsilcileri bunları rapor ediyor ve bu yüzden ceza aldı Trabzonsporlu yöneticiler. Çok şey var ama fiziki bir temas söz konusu değil. Temsilci raporları doğrultusunda cezalar verildi.

Vali ve Emniyet Müdürü ile görüşüldü ve bir süre beklemeleri söylenmiş arkadaşlarımızda beklemiş. Bu kadar neyi bekliyoruz. Arkadaşlarımızın psikolojik destek olarak biz veriyoruz. Bunda sorun yok.

'FEDERASYONUMUZ HAKEMLERİN ARKASINDA DURDU'
TFF bu konuda gerekli değerlendirmeleri yaptı ve biz de gerekli cezalar verildiği için böyle bir karar aldık. 'Maçlara geç başlamak' örneği için Federasyonumuz hakemlerin arkasında olduğunu verdiği cezalarla belli etti. Biz bu yüzden ekstra bir davranış sergilememe kararı aldık.

Haberin Devamı

'HAKEMLER DAVA AÇMAYI DÜŞÜNMÜYOR'
Hakemlerimiz görevlendirmeleri aldıktan sonra müsabakaları yönetiyorlar ve müsabakalar bitince spesifik bazı yöneticilerin açıklamalarına göre bizler hareket edemeyiz. Bir kaç kötü örnek yüzünden bütünü kötümsememek gerekiyor. Hakemler dava açmayı düşünmüyor.

'HAKEM ARKADAŞLARIMIZ ART NİYETLİ DEĞİL'
Bütün müsabakalarda hakem hataları oluyor. Arkadaşlarımız en iyi şekilde müsabakalara hazırlanıyorlar. Bazı kararlar Türkiye'de ne yazık ki bir karara bakılarak bütün pozisyonları kapatıyor. Hakem arkadaşlarımız bütün maçlarda ellerinden geleni yapıyor. Hiç bir hakem arkadaşımız art niyetli değildir. Çok candan söylüyorum kaliteli arkadaşlarımız. Her maçta bunlar olabiliyor.

Haberin Devamı

'CÜNEYT ÇAKIR'A TEKLİF VAR'
Cüneyt Çakır'a 3-4 ülkeden teklif var. Gelsin bizim final maçlarımızı yönetsin diye. Bu arkadaşlarımıza kefilim zaten bu arkadaşların atamalarını biz yapıyoruz. Performanslarına bakıyoruz, kendi gözlemlerimizi katıyoruz. Kulüplerin hakemlere başık açıları biraz art niyetli... Cüneyt Çakır'ı cezalandıracağım demedim. Biz de zaten cezalandırma yöntemi yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!