Küçükkuyu'da yaralar sarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Küçükkuyuda yaralar sarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 10:09

Küçükkuyu'da yaralar sarılıyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'ndeki sağanak yağmurun ardından meydana gelen sel felaketi sonrası, ev ve işyerlerinde oluşan zararların giderilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Aşırı yağmura Kazdağlarındaki karların ani erimesi de eklenince geçen cumartesi akşamı, Ilıca Deresi ile Mıhlı Çayı'nın taşması sonucu, sel felaketiyle karşı karşıya kalan Küçükkuyu Beldesi'nde, birçok ev ve işyeri zarar gördü. Sel suları, 70 işyeri ve 30 evi sular altında bıraktı. 25 küçükbaş hayvan, 1 büyükbaş hayvan ise telef oldu. Küçükkuyu'da belediye ekiplerinin de yardımıyla da selin izleri silinmeye çalışılırken, su basan işyerlerinde su tahliye işlemleri de sürüyor.
Küçükkuyu Beldesi'nde sel felaketini yerinde inceleyen Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Önem, Küçükkuyu Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Aytaç Bayırlı, Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez ve Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan Küçükkuyu, bölge esnafını gezerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, sel baskını yaşanmaya başladığı dakikadan itibaren 150 belediye personeli ve Edremit Belediyesi'nden gelen ekipler ile çalışma yaptıklarını söyledi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve tüm daire müdürlerinin seferber olduğunu söyleyen Başkan Balkan, "Böylesi büyük bir seli hiç can kaybı yaşanmadan atlattık. Ancak bazı ahırlarda hayvanlar telef oldu. Bugün Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı da gelerek yerinde incelemelerde bulundu. Tüm Küçükkuyu Halkımıza geçmiş olsun" diye konuştu.

Fatih Emrah ERDOĞAN- Dilara ERDİNÇ / AYVACIK (Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!