Küçükcan: “Adana Bölgemizin Gözde Şehri Olacak”

Güncelleme Tarihi:

Küçükcan: “Adana Bölgemizin Gözde Şehri Olacak”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 11:09

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. TALİP KÜÇÜKCAN, SEÇİM ÇALIŞMALARI SIRASINDA İŞLETMELERİ ZİYARET ETTİ.

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Adana’nın tarihi, kültürel, turistik, tarımsal ve ekonomik değerleri ile sadece Türkiye’nin değil bölgemizin de gözde şehri olacağını söyledi.
Milletvekili Küçükcan, seçim çalışmaları sırasında ziyaret ettiği işletmelerin hem istihdam oluşturduğunu, hem de ekonomik kalkınmaya katkıda bulunduğunu söyledi. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımları yerinde gören, işçi ve işverenler ile sektörel sorun ve beklentileri konuşan Küçükcan, merkezi hükümetin Adana için bütün gücü ile çalışacağını, sanayi, tarım, turizm ve teknoloji yatırımlarına destek olacağını söyledi. Adana’nın kozmopolit, çok kültürlü ve heterojen bir sosyololik yapıya sahip olduğunu belirten Milletvekili Küçükcan, şunları söyledi:
"Adana üç bin yıllık bir tarihe sahip. Geçmiş uygarlıkların bıraktığı inanılmaz zenginlikte bir mirasın üzerine kurulmuş nadir şehirlerden birisi. Sadece bu tarihsel miras bile gün yüzüne çıkarılsa Adana’mız bölgesel ve küresel bir cazibeye kavuşur. Bu yönde atılan adımlar ümit verici. Adana’da büyük biz müzenin açılmak üzere olması, Anavarza dahil tarihsel kalıntıların gün yüzüne çıkarılması için arkeolojik kazılara hız verilmesi, denizi aratmayacak bir baraj gölünün şehrimizde yer alması yeni fırsat pencereleri açmaktadır."
"SAĞLIK TURİZMİ ALTYAPISI HAZIRLANIYOR"
Yapımı hızla devam eden 1500 yataklı bölge hastanesinin sadece Adanalılara birinci sınıf hizmet vermekle yetinmeyeceğini ifade eden MKüçükcan, böylesine devasa bir sağlık yatırımının sadece Türkiye’de bulunduğunu, Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar, Orta Asya ve Kuzey Afrika’dan gelecek hastalara da hizmet verecek potansiyele sahip olduğunu belirtti. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve bağlı sağlık kuruluşları yanında özel hastanelerin de sağlık turizmine katkıda bulunacağını belirten Milletvekili Küçükcan, Adana’ya serpilmiş diğer ihtisas hastanelerinin de Adana’ya zenginlik kattığını ifade etti.
Çukurova’nın dünyanın en verimli tarım havzalarından biri olduğunu söyleyen Küçükcan, tarım ve hayvancılığa desteğin süreceğini ve bereketli topraklarımızın sadece Adana’yı değil dünyayı bile doyuracağını söyledi. Küçükcan, gübre ve yemdeki vergilerin kaldırılacağını, yeni barajlarla sulanan arazilerin hızla genişletileceğini, ürün çeşitliliği ve verimlilik çalışmalarının sürdürüleceğini, ürünlerin iç ve dış piyasalara ulaşımının kolaylaştırılacağını ifade ederek, Çukurova’yı küresel piyasalara açmak içim tarım ve ziraat ihtisas alanının kurulabileceğini söyledi.
"SANAYİ VE TEKNOLOJİ YATIRIMLARI ARTACAK"
Adana’nın sanayide öncülük ettiğini ve diğer şehirlerin geçmişte Adana’yı örnek aldığını dile getiren Küçükcan, son yıllarda sıcak paranın ağırlıklı olarak bankalarda mevduat şeklinde tutulduğunu ve sanayi yatırımına yeterince dönüşmediğini söyledi. Küçükcan, bu kısır döngüden kurtulmak gerektiğini, aksi halde şehir ekonomisinin bölgesel ve küresel gelişmelerin gerisinde kalma riskiyle karşılaşacağını söyledi.
Adana’nın yeni yatırımlara açık olduğunu da belirten Talip Küçükcan, şunları söyledi:
"Başbakanlık Yatırım Ajansı ile görüşeceğiz ve bilhassa yüksek teknolojiye dayalı yatırımlar için yerli ve yabancı sermayeyi şehrimize davet edeceğiz. Enerji İhtisas Bölgesi’ne yatırımların yapılması için süreci hızlandıracağız. Ancak Adana’da istihdam yaratacak ve şehrimizin öncü şehir olmasına katkıda bulunacak girişimcilerin yatırımlarının hayata geçmesi siyasi istikrara bağlıdır zira siyasi istikrarın olmadığı ülkeye risklerden dolayı yatırımcı kolay kolay gelmez. 1 Kasım seçim sonuçları bu bakımdan Adana’nın kaderini de belirleyecek öneme sahiptir. Adanalı hemşehrilerimiz 1 Kasım’da sandığa gittiğinde ideolojik kaygılarla değil Adana’nın ve Türkiye’nin geleceğini düşünerek tercihlerini yaparsa kazanan hepimiz oluruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!