Küçük oyunlarla çocukları obeziteden korumak mümkün

Güncelleme Tarihi:

Küçük oyunlarla çocukları obeziteden korumak mümkün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 12:37

Küçük oyunlarla çocukları obeziteden korumak mümkün

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde hizmet veren Diyetisyen Özge Akar Özyaman, küçük oyunlarla çocukları obeziteden korumanın mümkün olduğunu söyledi.
Zamanının büyük bölümünü dışarıda arkadaşlarıyla geçiren okul çağı çocuklarının, özellikle öğle yemeklerinde genellikle fast food yedikleri ve gün boyu hazır gıdalara yönelmeyi tercih ettiklerini söyleyen Özyaman, bir takım uyarı ve önlemlerde bulundu. Ailelerin hazır olarak satılan kekler yerine, çocuklarıyla birlikte zaman geçirerek kek, kurabiye ve kraker gibi sağlıklı atıştırmalıklar  yapabileceğini ifade eden Özyaman, ''Evde gün içerisinde sık kullandığı odalara küçük meyve tabakları bırakın. Dikkatini çekmek için doğrayıp kürdana batırın yanına da fındık, badem, ceviz gibi sağlıklı atıştırmalıklar bırakın. Sağlıklı meyve toplarıyla birlikte, meyvelerden şekiller ve figürler yapıp dikkatini çekmesini sağlayabilirsiniz. İçerisi yağ ve kanserojen madde dolu olan cipsler yerine, evde patatesleri incecik doğrayın, baharatlayıp çok az tuzlayın ve fırınlayın'' dedi.
Hazır pizzalar yerine, evde tost ekmekleri ile pizza yapılabileceğini kaydeden Özyaman, ''Ekmekleri fırınlayın. Böylece alacağı kaloriyi yüzde 70-80 oranında azaltmış olursunuz. Hazır hamburger yerine, evde et köfte, domates sosu, marul ve turşu kullanarak daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Asitli içecekler yerine, evde mevsim meyvelerinden kompostolar yapın. En sevdiği bardağına koyup içerisine buz ve pipet koyarak dikkatini çekmesini sağlayın'' diye konuştu.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!