Küçük Ömer azmiyle şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Küçük Ömer azmiyle şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 09:54

Malatya'da 10 yaşındaki görme engelli judo sporcusu Ömer Uçar, yaklaşık iki aylık bir çalışmayla Türkiye Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Ömer Uçar, 8 Ocak tarihinde Görme Engelliler Federasyonu'nun Ankara'da düzenlediği Türkiye Judo Şampiyonası'nda 26 kiloda birinci olarak altın madalya aldı.

Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Şerif Büyüktaş, Uçar'ın Malatya'yı temsilen katıldığı şampiyonada 26 kiloda birinci olduğunu ve kente altın madalyayla döndüğünü belirtti.
Uçar'ın yaklaşık iki ay önce judoyla tanıştığını dile getiren Büyüktaş, sporcunun Malatya'yı en iyi şekilde temsil ettiğini kaydetti.

Büyüktaş, şunları ifade etti:
“Ömer büyük bir özveri ve azimle kentimize böyle bir başarı getirdi. Sporcumuz judoyla tesadüf üzerine yaklaşık iki ay önce tanıştı. Hocaları olarak, böyle bir başarının geleceğinden emindim. Başarısının farkında olan kulübümüz sporcumuzun üzerinde titizlikle durdu. Engelli çocuklarımızı bu tür başarılarla görmek bizleri mutlu ediyor. Onları karanlık dünyalarında yalnızlığa terk etmektense, sportif alanlarda başarılı olmalarını sağlamak büyük bir erdemdir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!