Küçük Muhammed’in yardım çığlığı

Güncelleme Tarihi:

Küçük Muhammed’in yardım çığlığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 13:48

Irak’taki saldırıda yaralanarak sakat kalan 11 yaşındaki Muhammed, ayakları tutmadığı için yürüyemiyor. IŞİD’den kaçıp iki yıl önce ailesiyle geldiği Ankara’da zor şartlarda yaşamını sürdüren küçük çocuk, “İyileşip ayağa kalkabilmek için yardım bekliyorum” diyor.

Haberin Devamı

Irak Telafer’de meydana gelen canlı bomba saldırısında yaralanan ve yürüyemeyen 11 yaşındaki Muhammed ve ailesi iki yıl önce geldikleri Ankara’da zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor. Cebeci’de bir hayırseverin verdiği evde yaşayan 12 kişilik Irak Türkmeni Fater ailesinin tek isteği, küçük Muhammed’in tedavisi ve ihtiyaçları için kendilerine yardım eli uzatılması. Muhammed’in 3 yaşındayken canlı bomba saldırısında yaralandığını belirten baba Ezzuıddın Fater yardım çağrısında bulunarak yaşadıkları sıkıntılarla ilgili şunları söyledi:

IŞİD’DEN KAÇIP GELDİK

“Irak Telafer’de bakkalım vardı. Muhammed de bakkalın önünde duruyordu. Mahallemize taziyeye gelen devlet büyüklerine canlı bomba saldırısı oldu. O saldırıda Muhammed de 3 yaşındayken yaralandı. Hastaneye kaldırdık. Orada ameliyatlar ettiler, farklı hastanelere gönderdiler ama ayakları bu şekilde kaldı. Çok uğraştık tedavisi için, ayağa kaldıramadık. 2015 yılında da IŞİD saldırıları yüzünden Türkiye’ye geldik. Muhammed’i iyileştiririz düşüncesindeydik ama imkanımız olmadı.

Haberin Devamı

Küçük Muhammed’in yardım çığlığı


TEDAVİ İÇİN İMKANIMIZ YOK

Burada iki aileyiz, 12 kişi yaşamaya çalışıyoruz. Büyük oğlum günlük işlerde çalışıyor. Onların getirdiğiyle geçinmeye çalışıyoruz. Çoğu zaman da paramızı alamıyoruz. Mahalleli bize sahip çıkıyor, yardım getiriyor. Tek isteğimiz Muhammed’in iyileşmesi. Tedavisi için imkanımız yok. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ve bütün devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz. İyi bir hastanede tedavi olursa iyileşme imkanı var. Sol ayağını hiç bükemiyor onu dik tutarak yatıyor.”

AKÜLÜ BİR ARABAM OLMASINI İSTERDİM

Cep telefonuyla oynamayı çok sevdiğini belirten küçük Muhammed’in en büyük hayali, iyileşip ayağa kalkabilmek. 3 ay fizik tedavi gördüğünü belirten Muhammed Fater, “Tedavi bittikten sonra ayaklarım zaman zaman ağrıyor. İyileşip ayağa kalkabilmek için yardım bekliyorum. Telefonla oynamayı çok seviyorum. Oyun oynayabileceğim bir tablet ve evden çıkamadığım için akülü bir arabamın olmasını çok isterdim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!