Küçük makyaj hileleriyle güzelleşin

Mükemmel bir makyaj öne çıkarmak istediğiniz detayları vurgular, gizlemek istediklerini belirsizleştirir ve uyumlu proporsiyonlar yaratır. İşte, yüzünüze gidecek uygun bir makyaj için profesyonel öneriler!

Güzel gözler

Gözleriniz birbirine yakınsa gözlerinizin iç kısmına ve burun kemiğinin gözlere yakın kısmına kapatıcı uygulamalısınız. Bu alanı daha sonra açık renklerdeki bir far ya da "highlighter"la belirginleştirdiğinizde bakışlarınızın daha etkili olduğunu görebilirsiniz. Eğer gözleriniz birbirinden çok uzaksa, kaşlarınızdan başlayarak burun kemiğinin gözlere yakın olan kısmına dek koyu bir far kullanmalısınız. Ve küçük bir uyarı; göz makyajınızı aşağıdan yukarıya doğru koyulaştırmayın.

Mükemmel bir ten

Önce cilt tipinize en uygun fondöteni bulmalısınız. Teninizle renk olarak da uyumlu olan fondöteninizi iyi nemlendirilmiş cildinize iyice dağıtın. Seçtiğiniz tonun doğruluğunu öncelikle çenenizde deneyin. Burası cildinizin tonunu en iyi gösteren bölgedir.

Duru bakışlar

Gözlerdeki gölgeler sarı görünümlü, kremsi formlu kapatıcıyla ortadan kaybolur. Ürünü parmak uçlarınızla gözlerinizin altına iyice yedirin ve üzerine pembe tonlarını gezdirin. Böylelikle ışığı yansıtacak ve göz altlarındaki gölgelerin görünmesini engeleyecektir.

Renk armonisi

Eğer giyindiyseniz, makyajınıza önce gözlerinizden başlayın. Ama gözkapaklarızı üzerinizdeki kıyafetle aynı ton bir farla değil, ona yakın bir renk tonundan seçmeniz yerinde olacaktır.

Küçük bir burun

Hem burun kemiğinin, hem de burun kanatlarının sağına ve soluna doğru açık renkli bir kapatıcıyla çizgiler çekin. Parmak uçlarınızla yaptığınız minik dokunuşlarla cildinize iyice yedirin ve ardından bir pudrayla sabitleyin.

Pürüzsüz bir cilt

Küçük siyah noktaları ine ten renginize uygun bir kapatıcıyla belirsiz hale getirebilirsiniz. Pigmentleri sık kıllı bir kapatıcı fırçasıyla, özenli bir şekilde cildin içine yedirebilirsiniz.

İdeal kaşlar

Kaşlarınızı konusunda uzman biri tarafından yüzünüzün formuna göre alınmasına izin verin ve daha sonra siz de bu formu korumak için düzenli olarak kaşlarınızı alın. Dikkat; kaşlarınızın üst kısmına dokunmayın, sadece alt kısmında çıkan tüyleri alın.

Dolgun dudaklar

Dudaklarınızın dış çevresini bir kapatıcı yardımıyla çerçeveleyip rujunuzu sürdükten sonra, bir de parlatıcıyla belirginleştirmelisiniz.

Soft kırmızı tonları

Yuvarlak formlu bir yüze sahipseniz, mat bir allıkla elmacık kemiklerinizi alt kısmını renklendirmeniz yeterli. Eğer yüzünüzün köşeli olduğunu düşünüyorsanız, o zaman yumuşak olmasına dikkat ettiğiniz allık fırçasındaki hafif parıltılı allığı yüzünüzde geniş bir alana yaymanız daha doğru olur. Temel kural; allık ne kadar az ise makyaj o kadar iyi durur.

Odak noktasi

Makyajınızda ağırlığı gözlerinize mi, yoksa dudaklarınıza mı odaklamak istediğinize karar verin. Gözlerinize koyu ya da güçlü renkler sürmeyi yeğliyorsanız o zaman dudaklarınıza ve yanaklarınıza daha solgun tonlarda renkler seçin. Dudaklarınıza uygulamayı düşündüğünüz belirgin kırmızı tonları ancak gözlerde belli belirsiz bir makyajla kendini ortaya koyacaktır.

ÜRÜN MARKET

Nemsiz ciltlere özel

Su cildin güzelliği ve hücrelerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için vazgeçilmez bir kaynak. İyi bir nem dengesi sağlıklı bir görünümü de garanti ediyor. Guinot'nun yoğun nemlendirici bakım kremi "Hydrazone", hydra lipozomlar sayesinde ciltte üç temel alanda nem sağlıyor. Cildin düzenli olarak nemli kalmasını sağlayan ürün, nemliliği garanti ediyor, cildin yumuşak kalmasını sağlıyor ve ifadeyi aydınlatıyor.
Yazarın Tüm Yazıları