Küçük bütçelerle büyük değişiklikler: Duvar resimleri

Güncelleme Tarihi:

Küçük bütçelerle büyük değişiklikler: Duvar resimleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 10:20

Siz de evinizi, ofisinizi, odanızı güzelleştirmek için bir türlü yeterli bütçeyi ayıramayacağını düşünenlerdenseniz, tam yerine geldiniz. İyi bir tasarımı var eden en önemli unsurlardan biri, sınırlı kaynakları doğru yöneterek ortaya bir estetik çıkarmasıdır.

Haberin Devamı

Yeterli bütçeniz varsa, bir evi ya da bir işyerini aklınıza gelen her şekle sokabilirsiniz. Hatta akla hayale sığmayacak marjinallikler kovalayabilir, olmadık tasarımlar yapabilir ve uygulayabilirsiniz. Yani kafanızdaki tasarım için yeterli bütçeniz varsa ortada zaten bir sorun yoktur. Ama peki ya yoksa? Pek çoğumuz hayatlarımızı temel yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılamaya odaklıyoruz ve dekorasyon, tasarım gibi yaşam kalitemizi arttıracak konulara bir türlü sıra gelmek bilmiyor. İşte siz de evinizi, ofisinizi, odanızı güzelleştirmek için bir türlü yeterli bütçeyi ayıramayacağını düşünenlerdenseniz, tam yerine geldiniz. İyi bir tasarımı var eden en önemli unsurlardan biri, sınırlı kaynakları doğru yöneterek ortaya bir estetik çıkarmasıdır. Sınırsız kaynakla herkes her şeyi yapabilir. Ama küçük bütçelerle büyük değişiklikler yaratmak için biraz kafa yormanız, yeni fikirler üretmeniz gerekebilir. Bu yazımızda sizler için güzel bir başlangıç noktası olabilecek duvar resimleri üzerine bir derleme yaptık. Son derece düşük maliyetli, hatta kimi zaman hiç maliyeti olmayan bu duvar resimleri duvarlarınızın ve dolayısıyla da evinizin havasını bir anda değiştirebilecek bir potansiyel taşıyor. Gelin şimdi bunlara biraz daha yakından bakalım. 

 

Haberin Devamı

İSTER SATIN AL, İSTER KENDİN TASARLA

Küçük bütçelerle büyük değişiklikler: Duvar resimleri

Kaynak: Labzona

Her türden ve her renkten duvar resmini bulmak artık oldukça kolaylaştı. Üstelik fiyatları da bir hayli uygun. Bunların arasından dilediğinizi seçip duvarlarınıza uygulayabileceğiniz gibi dilerseniz kendiniz de yeni tasarımlar yapabilirsiniz. Hemen herkesin bilgisayarında bulunan basit yazılımlarla bu türden tasarımlar yapmak mümkün. Hatta baskı merkezlerine gidip kafanızdaki tasarımı anlatırsanız onlar da size bu konuda yardımcı olabilirler. Kısacası seçenek çok ve hepsi de son derece kolay.

 

Haberin Devamı

ÇOCUKLARINIZIN YARATICI UFKUNU GENİŞLETİN  

Küçük bütçelerle büyük değişiklikler: Duvar resimleri

Kaynak: Welcome Studio

Çocuk odaları duvar resimleri için özellikle elverişli alanlardır. Çocuğunuzun ilgi alanlarına göre seçeceğiniz bir duvar resmi hem odasını güzelleştirecek hem de söz konusu ilgi alanını pekiştirecektir. Örneğin havacılıkla ilgilenen çocuğunuz için bir uçak resmi ya da hayvanları çok seven çocuğunuz için bir kedi resmi kullanabilirsiniz. Bu basit hediye emin olun onlara ölçülemeyecek bir mutluluk verecektir.

 

SİZİ SINIRLAYABİLECEK TEK ŞEY AKLINIZ

Küçük bütçelerle büyük değişiklikler: Duvar resimleri

Kaynak: Durmaz Dekarasyon

Haberin Devamı

Yaratıcılığınızı konuşturun. Duvar resimleriyle yapabileceğiniz şeylerin pratikte hiçbir sınırı yok. Bu örnekte olduğu gibi aile üyelerinizin ve yakın dostlarınızın resimlerini de kullanarak şık bir tasarım yapmak harika bir fikir olabilir. Bu yalnızca bir örnek. Sınırları aşın, aklınızı ve hayallerinizi serbest bırakın.

 

KANVAS TABLOLAR

Küçük bütçelerle büyük değişiklikler: Duvar resimleri

Kaynak: Bimago

Çıkartma şeklindeki duvar resimlerine alternatif olabilecek bir başka düşük maliyetli duvar dekorasyonu ürünü de son dönemde hızla yaygınlaşan kanvas tablolar. Ünlü ressamların eserlerinin dijital baskılarından çeşitli doğa, hayvan, manzara resimlerine varana kadar pek çok alternatifin bulunduğu kanvas tablolar kolaylıkla temin edilebilir ürünler olarak oldukça cazip bir seçenek oluşturuyor. Dilerseniz yine kendi tasarımlarınızı bir baskı merkezinde bu şekilde bastırarak kullanabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

HER GÜNE BİR DUVAR RESMİ

Küçük bütçelerle büyük değişiklikler: Duvar resimleri

Kaynak: Espaço do Traço Arquitetura

Peki ya bir duvarınızı kara tahta olarak tasarlamaya ne dersiniz? Böylece her gün yeni bir duvar resmine sahip olabilirsiniz. Özellikle gün ışığından yeterince yararlanan odalar için kara tahtalar harika bir dekorasyon alternatifi olabilir.

 

YÜZDE YÜZ ORİJİNAL

Küçük bütçelerle büyük değişiklikler: Duvar resimleri

Kaynak: Eades Bespoke

Eğer sanata ilginiz ve bir parça da el beceriniz varsa, duvarlarınızı tamamen orijinal ve size ait resimlerle de süsleyebilirsiniz. Neden duvarlarınız tek renk ve sıkıcı kalsınlar? Biraz emek ve biraz zaman harcayarak duvarlarınızı capcanlı bir hale getirebilirsiniz?

 

Haberin Devamı

KABARTMA DUVAR RESİMLERİ

Küçük bütçelerle büyük değişiklikler: Duvar resimleri

Kaynak: Design. Nachhaltig. Gut.

Kendi tasarlayacağınız duvar resimlerinde istediğiniz malzemeyi kullanmakta serbestsiniz. Hatta dilerseniz halat ya da bir başka malzemeyle kabartma duvar resimleri de yapabilirsiniz. Yahut işi biraz daha ileri götürüp piyasadan kolaylıkla temin edebileceğiniz sıralı led lambalar ile evinize bambaşka bir renk katacak ışıklı duvar resimleri bile yapabilirsiniz.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!