Küçük ama yeşil bir adım

Güncelleme Tarihi:

Küçük ama yeşil bir adım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 10:55

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde yer alacağını açıkladığı yeşil hatta kullanılacak çim uygulaması test edildi. Üçkuyular'da rayların arasında çim yetiştirildi.

Haberin Devamı

Karşıyaka ve Konak tramvaylarında bir yandan rayların döşeme işlemi ve güzergahtaki altyapı çalışmaları sürerken, öte yandan da projeyle ilgili açıklanan detay çalışmalar da yapılmaya başlandı. Her iki hatta uygulanacağı açıklayan yeşil hat-çim kesit için Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Hava Eğitim Komutanlığı önünde örnek çalışma gerçekleştirildi. Beton zeminle çim arasında 21 santim olduğu belirtelen örnek çalışmada, otomatik sulama ile çim yetiştirildi. Tramvay hatları tamamlandığında güzergahın belirlenen bölgelerinde gerçekleştirilecek yeşil hat test edildi.
Büyükşehir Belediyesi Konak Tramvayı sahil bölümünde gerçekleştireceği yeşil hat-çim kesit çalışmasını, Karşıyaka Tramvay hattının sahil bölümünün son 2 kilometresinde de uygulayacak. Konak Tramvayı F.Altay Meydanı- Konak- Halkapınar arasında 12.7 kilometre uzunluğunda 19 durak ile Karşıyaka tramvayı ise Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9.8 kilometre uzunluğunda ve 14 durakla hizmet verecek. İki tramvay hattı pik saatlerde 3'er dakika, diğer saatlerde ise 4-5 dakika aralıklarla çalışacak. Konak ve Karşıyaka tramvay hatları ile bu hatlarda çalışacak toplam 38 aracın maliyeti 390 milyon TL olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!