Kübra bacağını kaybetmişti! Mahkeme karar için inşaatın bitmesini bekleyecek

Güncelleme Tarihi:

Kübra bacağını kaybetmişti Mahkeme karar için inşaatın bitmesini bekleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 12:04

İstanbul Kabataş’ta, 2014 yılında vapur iskelesine dalarak 10 kişinin yaralanmasına neden olan otobüs şoförü Eyüp Er’in (55) yargılandığı davada, mahkeme olay yerindeki inşaat nedeniyle yapamadığı keşfi, Temmuz ayına erteledi.

Haberin Devamı

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde otobüs şoförü hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın bugün 6. celsesi görüldü. Duruşmaya sanık otobüs şoförü Eyüp Er avukatıyla birlikte katıldı. Kazada yaralanan ve bacağı kesilen müşteki Kübra Dere ile diğer müştekiler Elif Balkeser ve Recep Özsoy mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

İNŞAAT PROJESİ KEŞFİ ERTELETTİ

Mahkeme hakimi 17 Şubat’ta yapılmasına karar verilen keşfin, inşaat projesi nedeniyle yapılamadığını ve bu durumun tutanak altına alındığını açıkladı. Sanık Eyüp Er’in avukatı Necip Varan da, olay yerinde tekrar keşif kararı verilmesini talep ederek, "Uzunca bir gün verilsin. Olay mahalinde inşaat çalışmaları devam etmektedir" dedi.

KEŞİF İÇİN YENİ TARİH VERİLDİ

Mahkeme hakimi de, keşif yapılması için 12 Temmuz tarihine gün verdi. İddianamede, İstanbu Otobüs A.Ş., de görevli otobüs şoförü Eyüp Er hakkında, ’Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haberin Devamı

OTOBÜS YAYALARIN İÇİNE DALMIŞTI

Kabataş’ta, 1 Ağustos 2014’te direksuyonunda Eyüp Er’in oturduğu İstanbul Otobüs A.Ş. otobüsü sürücüsünün kontrolünden çıkıp vapur iskelesine bitişiğindeki durak ve yolcuların bulunduğu bölüme dalarak 10 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!