Kuaförler festivalde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kuaförler festivalde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 11:20

Kuaförler festivalde buluştu

Haberin Devamı

İZMİR Kuaförler ve Manikürcüler Odası tarafından düzenlenen 1. İzmir Hair Make-Up Festivali'ne katılan 20 kuaför, mankenlerinin saçlarında uyguladıkları saç modelleri ile beğeni topladı.

Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen festivale Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret İl Müdürü Şahin Ersü, diğer illerden ve İzmir'den oda başkanları ile çok sayıda kuaför ve aileleri katıldı.

Saç sovların yapıldığı festivalde ayrıca Gülsemin Demir söyleşisi, dans ve stand up gösterileri, makyaj ZFC etkinliği, Can Tümenci özel şov izleyenlere renkli dakikalar yaşattı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İzmir Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Sezai Apaydın, ilkini gerçekleştirdikleri festivale uluslararası statü kazandırmak istediklerini söyledi. Festivali her yıl geliştirerek gelenekselleştireceklerini kaydeden Apaydın, "Salonlarımızda çok güzel saçlar yapıyoruz. Hünerlerimizi sergilemek ve yeteneklerimizi geliştirmek için bu tür etkinlikler çok önemli. Biz büyük bir aileyiz. Bu şekilde hem birbirimizi daha iyi tanıyıp kaynaşacağız, hem de mesleğimize katkı sağlayacağız" dedi.

Kuaförlerin birer sanatçı olduklarına dikkat çeken İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, esnaf sanatkarların insan hayatının her aşamasında etkin rol oynadıklarını belirtti. Mutlu, "Doğumdan ölüme esnaf sanatkarlar insan yaşamının bir parçasıdır. Sabah ilk işimiz fırıncıdan ekmek almak, işe giderken minibüsçü arkadaşımızın aracına binmektir. Bir nişana, eğlenceye, düğüne gitmeden de insanlar size gelirler. Sizler de duygularınızı sanatınızla yoğurup onların saçlarına yansıtır, güven ve moral aşılarsınız" diye konuştu.

Bilginin önemine de değinen Mutlu, "Bilgiyi kullanıp ekonomik refahınızı artırabilirsiniz. Yeni tasarımlar, farklı modeller, inovasyonla ticaretinize katkı koymanızı istiyorum. Modern çağın gereği budur" dedi.

Federasyon olarak kanuni düzenlemelerle üyeleri rahatlatma çabası içinde olduklarını vurgulayan Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ise bu tür etkinliklerin mesleğin gelişimini sağladığını kaydetti. Karakaş, "Salonlarımızda dinlediğimiz müziklerin telif hakları ve değişen Türk Ticaret Kanunu konusunda İzmir Birliği ile çetin mücadeleler verdik. Çıraklık kanunu değişti. Noktasına virgülüne çalışmanın her satırına federasyon olarak katkı koyduk. Sizlerin yüklediği misyonu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Oda-Birlik-Federasyon çatısı altında daha güçlüyüz ve azimliyiz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!