Kuaför kardeşlerden köydeki çocuklara ücretsiz tıraş

Güncelleme Tarihi:

Kuaför kardeşlerden köydeki çocuklara ücretsiz tıraş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 09:42

Kuaför kardeşlerden köydeki çocuklara ücretsiz tıraş

Haberin Devamı

Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, (DHA)- BİNGÖL'de 10 yıldan bu yana hasta ve para sıkıntısı nedeniyle berbere gidemeyenleri ücretsiz tıraş eden erkek kuaförü Ali ve Yunus Alkaşı kardeşler, köylere giderek eğitim gören çocukları ücretsiz tıraş etmeye başladı. Ali Alkaşı, "Haftanın 6 günü kuaför salonumda çalışıyorum. Çok şükür kazandığım bana yetiyor. Kardeşim Yunus ile birlikte yatalak hastaları evlerinde ücretsiz tıraş ediyorduk. 2-3 aydır öğrencileri eğitim gördükleri köylerdeki okullarında ücretsiz tıraş ediyoruz. Çocukların mutluluğu bize yetiyor. yaptığımız işten büyük keyif alıyoruz" dedi.
Bingöl'de kuaför dükanı işleten Ali ve Yunus Alkaşı adlı kardeşler, 10 yıldan bu yana yatalak, hasta ve ekonomik sorunları nedeniyle berber veya kuaföre gidemeyenleri evlerinde evlerinde tıraş ediyor. Alkaşı kardeşler, kent merkezinin uzak olmasından dolayı kuaföre gidemeyen köy çocuklarının oturdukları yerlere gitmeye karar verdi. İki kardeş, son olarak il merkezine 20 kilometre uzaklıkta olan Ilıcalar Beldesi Yenibaşlar Köyü İlkokulu'nda eğitim gören 35 öğrenciyi ücretsiz tıraş etti. Okuldaki sınıfta öğrencileri sıra ile tıraş eden Yunus ve Ali Alkaşı, öğrencilere kolonya hediye etti. Kuaför Ali Alkaşı, şöyle dedi:
"Kardeşim Yunus ile daha önce yatalak hastaları evlerinde tıraş ediyordum. Öğrencileri de köylerde tıraş etmeye başladık. 3 ay içerisinde toplam 115 öğrenci tıraş ettik. Kardeşim ve elemanlarımla beraber bu projeyi ücretsiz ve gönüllü devam ettireceğiz. Gittiğimiz okullarda çoğu köy çocukları ilk kez berber görüyor. Daha önce çocuklar babaları tarafından saç kesme makineleri ile tıraş oluyorlardı. İmkan buldukça biz gelip tıraş ediyoruz. Bu onlar için unutulmaz bir şey. Biz de ilkokulda yaşadığımız bu gibi olayları unutmazdık. Bu çocuklarımızın da hatıralarında yer edindik, çocukların traştan sonraki mutluluğu bize yetiyor."
"İZİN GÜNÜMÜZDE ONLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Haftanın 6 günü işyerinde, Pazar günleri ise sosyal sorumluluk projesi için köylerde çalıştığını belirten Ali Alkaşı, “Bingöl'de Pazar günü kuaförler kapalı. Herkes ailesiyle zaman geçirmek ister, ama biz böyle bir hayır işlemek istedik. Onlar için çoğu zaman kendi ailemizle zaman geçiremiyoruz, ama memnunuz. Onların yüzündeki tebessüm ve memnuniyeti bize yetiyor. Gönüllü ve ücretsiz olarak başlattığımız bu projeyi ücretsiz devam ettireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!