KTÜ’ye rektör adayı

Güncelleme Tarihi:

KTÜ’ye rektör adayı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 14:26

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Termodinamik Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Bir otelde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aydın, KTÜ’de artık değişim zamanı olduğunu belirterek, "Yaşadığımız il, bölge ve ülkemizin beklentileri açısından çok daha iyi yerlerde olmamız gerekiyor. Üniversitemiz giderek içine kapanmış, yerelleşmiş, değişim ve gelişmelere ayak uyduramamış, kaynaklarını çeşitlendirerek artıramamış, kurumsallaşamamış, geleneklerini oluşturamamış, olması gereken konumdan giderek uzaklaşmış üniversite sıralamaları ve hepsinden önemlisi umudunu ve heyecanını önemli ölçüde kaybetmiştir. Üniversitemizin imajını iyileştirmek istiyoruz. Yapmamız gereken, herkesin kalplerine ve zihinlerine işlemiş daha iyi bir KTÜ tasarlayıp hep birlikte kenetlenmek. Mevcut durumumuzu var olan gelişmeler, değişen ve çeşitlenerek artan ihtiyaçlar, beklentiler ve üniversitenin var oluş felsefesine uygun olarak bütün paydaşlarımızla birlikte en iyi şekilde ortaya koyarak bizlere yol gösterecek stratejileri ve politikaları belirleyeceğiz. Alışkanlıklarımızı, ilişkilerimizi, yaptıklarımızı, yöntemlerimizi ve hedeflerimizi gözden geçirmek zorundayız. KTÜ, yeniden, kuruluşundaki o geniş ufka da uygun olarak yenilenmeli ve yeni hedeflere koşmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

Rektörün görev süresinin 6 Ağustos 2016’da sona ereceğini anlatan ve Haziran ayının ilk yarısında seçiminin yapılacağını ifade eden Prof. Dr. Orhan Aydın, 4 yıl önce de rektör adayı olduğunu hatırlatarak, "Süreç içinde elimden geleni yapmıştım. Bu işler nasip meselesi. O süreçten sonra da koşmaya devam ettim. Bir yandan akademik çalışmalarımı sürdürürken diğer yandan da Ankara’da YÖK’te haftanın belirli günleri danışman olarak görev yaptım. Bu süreçte kendimi daha da geliştirdim. Üniversitemizin yakın, orta ve uzun vadedeki gelişimini olumlu etkileyebilecek bilgi birikimine ve ilişkiler ağına eriştim. Üniversitemiz için örnek olabilecek iyi uygulama örneklerini gördüm. Gördüklerimizden ve öğrendiklerimizden üniversitemize özgün uygulamalar, politikalar ve projeler geliştirerek, üniversitemizi ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri yapma zamanı geldiğine inanıyorum" dedi ve rektör adayı olduğunu açıkladı.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!