KTO, TÜBİTAK ile PARDUS protokolü imzalayacak

Güncelleme Tarihi:

KTO, TÜBİTAK ile PARDUS protokolü imzalayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 15:30

KTO, TÜBİTAK ile PARDUS protokolü imzalayacak

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) milli işletim sistemi olan PARDUS İşletim Sistemi'nin Kayseri’de yaygınlaştırılması amacıyla, 6 Kasım 2017 Pazartesi günü TÜBİTAK ile işbirliği protokolü imzalayacak.

İmzalanacak protokole ilişkin açıklama yapan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, TOBB’a bağlı ticaret odaları arasında TÜBİTAK ile protokol yapan ilk Oda olduklarını vurgulayarak, TÜBİTAK’ın desteği ile Kayseri’deki bilişim firmalarının PARDUS İşletim Sistemi konusunda uzmanlaştırılmasını hedeflediklerini belirtti. PARDUS İşletim Sistemi'nin yaygınlaştırılması konusunda eğitimler, seminerler, tanıtım faaliyetleri düzenleyeceklerini belirten Başkan Hiçyılmaz, firmaların PARDUS İşletim Sistemi'ne geçişi konusunda danışmanlık hizmeti sağlanması noktasında katkı sunacaklarını kaydetti.

Hiçyılmaz, “Bu protokolün uygulanması ile hem milli bir projeye destek verilmiş olunacak, hem de bilişim firmalarımızın yeni iş alanlarına kavuşmalarına katkı sağlanacaktır. Bu protokolün imzalanması sürecinde ve eğitim faaliyetlerinin planlanmasında katkıları bulunan Kayseri Ticaret Odası 9. Meslek Komitesi üyelerimize teşekkür ediyorum. TÜBİTAK ile yaptığımız protokole ilişkin tören, 6 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 14.00’de TÜBİTAK yetkililerinin katılımıyla, Odamızda gerçekleştirilecektir. PARDUS İşletim Sistemi'nin tanınması bakımından tüm bilişim firmalarımız törenimize davetlidir” dedi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!