KTO meclis toplantısının gündeminde seçim vardı

Güncelleme Tarihi:

KTO meclis toplantısının gündeminde seçim vardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 10:43

KTO meclis toplantısının gündeminde seçim vardı

Haberin Devamı

Şeyda AŞATIR/KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Şubat ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis başkanı Ömer Gülsoy Başkanlığında toplanan mecliste, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Meclis Başkanı Ömer Gülsoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz seçimlerin hoşgörü içinde geçmesini temenni etti.

Kayseri Ticaret Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Meclis başkanı Ömer Gülsoy Başkanlığında yapıldı.  Başkan Gülsoy, Afrin operasyonunun, başarıyla sonuçlanacağından emin olduklarını ifade ederek, “Dualı bir orduyuz. ‘Rabbim şehadeti bana da nasip et’ diye, vazifeye koşa koşa giden ordu başarılı olmayacak da hangi ordu başarılı olacak? Mutlaka oradan başarıyla çıkacağız. Harekatın, olamazsa olmaz olduğunu söylemiştim. Bütün tehditlere, ülkemizin birliğine kasteden terör örgütlerine yönelik yapılmış şart olan bir harekattır.” dedi. Meclis başkanı Gülsoy ,gündemde olan çocuk istismarına da değinerek, “Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz gün söylediği gibi küçük bedenlere dokunmaya kalkanların çok ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Cezai müeyyidelerin yeniden yapılandırılmasını bir an önce istiyoruz.” diye konuştu. Gülsoy, Nisan ayının 14’ünde yapılması planlanan KTO seçimlerinin birlik beraberlik ve hoşgörü içinde geçmesini temenni etti. Ardından gündemde bulunan 6 maddenin görüşülmesine geçildi. 6 madde oy birliği ile kabul edildi.

Son olarak konuşma yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’ın Kayseri ziyareti ile ilgili, “Başbakanımız bizleri sevindiren bazı açıklamalarda bulundu. Özellikle hızlı trenin ihale süreci tarihinin netleşmesi, havaalanımızın kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların hızlanacak olması ve yeni OSB yapılması şeklinde bize çok önemli haberler getirdi. İş dünyası temsilcileri olarak, Kayseri’nin gelişmesine yönelik çalışmaları desteklediğimizi belirtmek istiyorum. İş dünyasının önemli beklentilerinden biri olan yatırım ve üretimin artmasına yönelik, ucuz maliyetli sermaye temini konusunda da Devletimizin teşvik ve destekleri büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda, geçtiğimiz yıl TOBB’un öncülüğünde ‘nefes kredisi’ uygulaması hayata geçirilmiş ve Kayseri’de üyelerimize yönelik 25 Milyon TL civarında kredi üyelerimize verilmiştir. Nefes kredisinin devamı niteliğinde, yeni bir çalışma gündemde ve yakın zamanda inşallah Sayın Başbakanımızın da katılacağı bir toplantı düzenleyip, bununda protokolünü imzalanacak ve duyurusu yapılacak.” şeklinde konuştu.

Hollanda’nın hiçbir siyasi dayanağı olmayan bir karara imza attığını ifade eden Başkan Hiçyılmaz, “Amacı herhalde Türkiye’yi karalamak, dünyada Türkiye’yi güya zor bir duruma düşürmek için bunları yaptı. Ama Hollanda yetkililerine buradan seslenmek istiyorum, Bosna savaşı sırasında Srebrenitsa katliamını buradan kendilerine hatırlatmak istiyorum. Hocalı katliamını hatırlatmak istiyorum. Srebrenitsa’da güvenli bölge ilan edilmişti ve Hollanda askerlerini de bekçi koymuştu güya.” dedi.Başkan Mahmut Hiçyılmaz, KTO seçimlerinin Nisan’ın 14’ünde yapılacağını belirterek, hoşgörü içinde adayların ve onları destekleyen üyelerin birlik içinde çalışmalarını yapacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!