KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Torlak’a Veda

Güncelleme Tarihi:

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Torlak’a Veda
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 12:10

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, YÖK’ün mevzuatı gereği görev süresinin dolması sebebi ile KTO Karatay Üniversitesi’ne veda etti.
3 yıldır görevde bulunan Rektör Torlak için KTO Karatay Üniversitesi’nde veda programı düzenlendi. Programa KTO Yönetim Kurulu ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Arıcı, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve idari personel katıldı.
Programda konuşma yapan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, 1996 yılında başladığı akademik kariyerinde büyük başarılara imza atan Prof. Dr. Ömer Torlak’ın, 2012 yılından itibaren KTO Karatay Üniversitesi rektörü olarak devam ettiği görevinde üniversite için büyük katkı sağladığını ifade etti. Öztürk, “Rektörlük döneminde üniversitemiz eğitim kalitesini yükselterek Türkiye’de adını duyurmaya başlayan bir üniversite olmuştur. Bugün akademik kadrosu, idari personeli ve 3 bine yakın öğrencisiyle eğitime büyük bir aile olarak devam eden üniversitemizin gelecekte ulaşmayı hedeflediği büyüklük için atılan temelde, Rektör Torlak’ın da imzası olacaktır. Sayın rektörümüze tüm bu çalışmaları için Mütevelli Heyetimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
8 yüzyıllık tarihi ile bir eserin yeniden inşasında görev almanın kendilerine ayrı bir gurur verdiğini dile getiren Öztürk, bu tarihi görev ile birlikte Konya’nın gelecek hedeflerine ulaşmasında KTO Karatay Üniversitesi’nin katkısını, en üst düzeye çıkarmanın bir sorumluluğu beraberinde getirdiğini belirtti. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde açılacak olan tıp fakültesi ile marka değerinin bir kat daha artacağını vurgulayan Öztürk, “Bu sene itibariyle hizmete giren Kız Öğrenci Konuk Evimize ek olarak önümüzdeki dönem itibariyle erkek öğrencilerimiz için de konuk evini hizmete açacağız. Diğer taraftan fiziki yapılanmamız da hızla devam etmektedir ve yeni eğitim bloğumuz faaliyete geçmiştir” diye konuştu.
Programda duygulu anlar yaşayan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ise, Anadolulun kalbinde, kadim başkentte, geleneği köklü olan Karatay Medresesi’nden adını alan KTO Karatay Üniversitesi’nde bulunmaktan ve yönetim kadrosunda hizmet etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. KTO Karatay Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde burada çalışan herkesin büyük emeği ve katkısı olduğunu dile getiren Torlak, “Üniversitemizin kuruluşundan itibaren bugün çalıştığım mütevelli heyet başkanı ve üyeleri başta olmak üzere bütün mütevelli heyet başkan ve üyelerine, üniversitemizin kuruluşundan itibaren rektör, rektör yardımcısı, dekan olarak hizmet vermiş olan akademisyenler, öğretim üyesi olarak gençlerimizin hayata hazırlanmasına katkı sağlayan ve bütün bu hizmetlerin sunulmasına tüm içtenliği ile destek veren idari personelimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Kurumlar ve kurumsallaşmanın insanların sağlamış olduğu desteklerle anlamlı hale geldiğini ifade eden Torlak, bu destekler olmazsa kurumların tek başına anlam bulmadığına vurgu yaparak, “KTO Karatay Üniversitesi’nde görev yaptığım süre içerisinde, kadim başkent Konya’da, üniversitemizin gelişmesi için bir tek tuğla koyabildiysem ve benim için bir kere “Allah razı olsun” denildiyse kendimi mutlu atfederim. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar ne zaman ihtiyaç duyulursa kalben ve bedenen KTO Karatay Üniversitesi için elimden gelen her türlü katkıyı vermeye hazır olacağım. Herkesten helallik istiyorum. Benden yana bir hak geçmişse herkese hakkımı helal ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak’a teşekkür plaketi ve hediye olarak tablo takdim etti. Prof. Dr. Ömer Torlak programın sonunda tek tek bütün çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!