KTO Başkanı Hiçyılmaz: Türkiye hedeflerine artık daha kararlı adımlarla yürüyecektir

Güncelleme Tarihi:

KTO Başkanı Hiçyılmaz: Türkiye hedeflerine artık daha kararlı adımlarla yürüyecektir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 17:00

KTO Başkanı Hiçyılmaz: Türkiye hedeflerine artık daha kararlı adımlarla yürüyecektir

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, referandum sonucunun hayırlı olmasını dileyerek, ''Bir kez daha milletin iradesi tecelli etmiştir. Türkiye, hedeflerine artık daha kararlı adımlarla yürüyecektir” dedi.
Milletin 16 Nisan’da sandıkta verdiği karar ile yeni sistemin hayata geçirileceğini vurgulayan Hiçyılmaz, “18 maddelik Anayasa değişikliği sonucunda getirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’nin yönetim şekli daha güçlü hale gelecektir. Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren kararlar daha hızlı alınacak ve icraata geçirilecektir” ifadelerini kullandı. Koalisyon hükümetleriyle ortaya çıkan siyasi ve ekonomik krizlerin, yeni sistem ile tarihe karışacağını ifade eden Başkan Hiçyılmaz, “Milletimiz, siyasi istikrarın yanı sıra güçlü ekonomi için de tercihini ortaya koymuş ve belirsizlikleri ortadan kaldırmıştır. Anayasamız daha demokratik ve etkin bir yapıya kavuşmuştur. Artık Türkiye’nin vakit kaybetmeye tahammülü bulunmamaktadır. Beklentimiz, istikrar ve güven ortamının tesis edilmesi ile yeni yatırımların artması ve ekonomideki büyümenin artarak kalıcı hale gelmesidir” dedi.
Devletin çarklarının hızlanmasını ve bunun iş dünyasına olumlu yansımasını beklediklerini kaydeden Hiçyılmaz, şunları bildirdi:
''Türkiye son 15 yılda büyük bir ekonomik gelişme göstermiştir. Düşük teknolojili üretimden, orta teknolojili üretime geçilmiş, kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar seviyesine ulaşmıştır. Ancak bu yeterli değildir. Milletimizin aldığı karar, ekonomide sıçrama yaşanmasına etki edecektir. İş dünyası, bundan sonra önünü daha rahat görebilecek ve risk alarak yatırım yapabilecektir. İş dünyası olarak; daha çok üretmek, daha çok ihracat yapmak, ticaretimizi artırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.'

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!