KTO Başkanı Hiçyılmaz: “ Mood’s kredi notunda haksızlık yaptığı kanaatindeyiz”

Güncelleme Tarihi:

KTO Başkanı Hiçyılmaz: “ Mood’s kredi notunda haksızlık yaptığı kanaatindeyiz”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 19:02

KTO Başkanı Hiçyılmaz: “ Mood’s kredi notunda haksızlık yaptığı kanaatindeyiz”

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ(DHA) – KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz yaptığı açıklama da Mood’s’un açıkladığı kredi notunu hayretler içerisinde gördüklerini ve haksızlık olduğunu belirtti.

KTO Eylül ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Ömer Gülsoy Başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısı açılış konuşmasını yapan Gülsoy, terör olaylarını şiddetle kınayarak sözlerine başladı. Meclis Başkanı Ömer Gülsoy yaptığı konuşmada “ Yine yüreğimiz yanıyor. Fidanlarımız toprağa düşüyor. Kalleş terör örgütünün saldırıları neticesinde şehitlerimiz var. Bu terör eninde sonunda bitecek. Bütün terör örgütlerini şiddetle kınıyoruz. 15 Temmuz darbe kalkışmasını asla unutmamalıyız. Devletimizin aldığı her kararı destekliyoruz. Fırat Kalkanı Operasyonundan başarı ile çıkacağız. Alayı da gelse hepsi gereken cezayı alacaktır. İç piyasa durgunluk yaşıyoruz. İşler son dönemde gayet durgun ama hiç önemli değil. Bu sene iş olmayabilir ama biz 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında istiklalimizi ve çocuklarımızın istikbalini kurtardık” dedi.
Meclis Başkanın konuşmasının ardından geçtiğimiz ay FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın istifasının istendiği 26 imzalı dilekçe meclis başkanına sunuldu. Ancak, dilekçe meclis başkanı tarafından gündeme alınmadı.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz yaptığı konuşma da hükümetin beklentilere karşı aldığı ekonomik kararların ticaretin canlanmasına katkı sağladığını belirterek, “ Uluslararası derecelendirme kuruluşu açıklamasını Türkiye’nin kredi notunu düşürmesini hayretle karşılıyoruz. Moods’un yaptığı bu değerlendirmede haksızlık olduğu kanaatindeyiz. Not düşürülmesi anlamlı karar değildir, siyasi bir karar olduğu kanaatindeyiz” dedi. Başkan Hiçyılmaz meclis toplantısında sözlerini şöyle sürdürdü;

“15 Temmuz günü asker elbisesi giymiş bir grup eli silahlı hainin yaptığı girişim bastırılmıştır. Bu hainlerin yakalanması konusunda devletimiz büyük gayret göstermiştir. Darbe girişimini gerçekleştiren örgüt mensupları ve onlara yardım yataklık yapanlara bir grup operasyon yapılmıştır. Ülkemizin kalkınmasını, güçlü ülke olmasını istemeyen iç ve dış güçlerin bir oyunu olan bu darbe girişimi düşmanlarımızın acımasız olduğu bizlere göstermiştir. Bizler darbe haberini alır almaz üyelerine bayraklarınızla meydana gelin diye sms atan ilk kurumlardanız. Biz devletine milletine gönülden bağlı insanlarız. FETÖ belasından kurtulmak ve kökünün kazanması adına yapılan operasyon çerçevesinde arzu etmek istemediğimiz süreci yaşadık. Bu süreci yaşamamıza neden olan müfteriler var. Bu müfteriler bunun hesabını adalet önünde mutlaka verecektir. Başkan olmamdan sonra da Genç Sanayici İş Adamları Derneği (GESİAD) üyelerinin komplo ve tuzakları ile karşılaştık. Hedefleri bizi yıldırmak ve kaçırmak olduğunu anladık. Bu mücadeleleri yaptığımızda 17-25 Aralık süreci başlamamıştı. Bir diğer yaşadığımız iftira da Demokrasi nöbetlerinde “Ölene Kadar Başkomutanımız arkasındayız” şeklinde yer alan standımızdaki ifademizdir. Yine söylüyorum başkomutanımızın emrindeyiz. Bu pankarttan ancak ve ancak FETÖ’cüler rahatsız olur. Ben cenabı Allah’ın lütfu ile bir yere gelmiş bir insanım. Hak etmediğimiz süreci yaşatan müfterilerin bu dünyada da öteki dünyada en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Attığınız iftiralar ile bizim istifa etmemizi isteniz. Biz buna boyun eğmeyeceğiz”

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!