Kritik YAŞ öncesi iki istifa

Güncelleme Tarihi:

Kritik YAŞ öncesi iki istifa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 10:41

Kritik YAŞ öncesi bir son dakika haberi geldi.. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu istifa etti. Hurriyet.com.tr, istifaların perde arkasına ilişkin Ankara kulislerinde konuşulan iki iddiayı açıklıyor.

Haberin Devamı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve EDOK (Eğitim ve Doktrin Komutanlığı) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etti. Orgeneraller Başoğlu ile Uyar, bugün YAŞ toplantısına katılacak isimler arasındaydı...

O İSTİFALAR DÜN GECE GELMİŞ

Bugünkü Yüksek Askeri Şura başlamadan önce iki YAŞ üyesinden sürpriz istifa geldi. YAŞ üyeleri olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Kamil Başoğlu ile Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar istifa ederek emekliliklerini istedi. İki komutanın istifasının dün gece OHAL kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararname kapsamında 1684 askerin uzaklaştırılmasıyla TSK tarihinde en büyük tasfiyenin yapılmasından sonra geldiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

KULİSLERDE DOLAŞAN İKİ İDDİA

Dün tasfiye listeninin yayınlanmasından sonra komutanların isimlerinin bugün yapılacak YAŞ toplantısı heyetinde yer almadığı iddia edildi. Kulislerle istifa ile ilgili şu iki iddia konuşuluyor: 1- Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nın dün yaptıkları üçlü toplantıda her iki komutanın yerine rütbe bekleme yapılmadan yeni atama yapılmasının kararlaştırılması üzerine Orgeneral Akar’ın iki komutanın istifa etmelerini istemesi. 2- TSK içindeki FETÖ’cü yapılanmanın önüne geçilmesinde TSK komuta kademesi gereken özeni gösteremediği için kamuoyundan gelen “Komutanların istifa etmesi gerekir” çağrılarına uymak. İki komutan toplantı öncesi YAŞ heyetinin Anıtkabir’e yaptığı ziyarette yer almadı. GATA’da tedavi gören Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin ise heyet içinde yer aldığı görüldü. İki komutanın istifasından sonra YAŞ 3 eksikle toplanıyor. Darbe girişimi nedeniyle tutuklu olan ve TSK’dan uzaklaştırılan YAŞ üyesi Akın Öztürk de toplantıda yok.

Kritik YAŞ öncesi iki istifa

 EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu

 

Haberin Devamı

Yüksek Askeri Şura toplantısı kapsamında yürütülen çalışmalar, bugüne kadar 3 günde tamamlanıyordu. Başbakan Yıldırım, çalışmaların bu yıl bir günde tamamlanacağını açıkladı. Bu kapsamda, çalışmaların bir gün içinde tamamlanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!